FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Csaló bútorkereskedő őrizetben

Fotó: Mihail Șaran Facebook-oldala

Őrizetbe vették a Bismobil Kitchen cég tulajdonosát, Mihail Șarant. Az üzletembert Moldovában tartóztatták le, miközben menekülni próbált az országból – írta a Ştiri de Cluj portál.

Mint arról beszámoltunk, ügyfelek százait csapta be az elmúlt hónapokban a két moldáv vállalkozó, Mihail Șaran és Adriana Brașoveanu tulajdonában levő Bismobil Kitchen Kft. Az ügyfeleknek okozott kár értéke meghaladja a 2 millió lejt.

A 2020-ban alapított cég egy sor mintaboltot nyitott az országban, többek között Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Nagyváradon és Nagyszebenben, de Spanyolországban és Bulgáriában is. Ezekben tetszetős konyhabútorokat állítottak ki, a cég munkatársai pedig több ezer eurós előlegeket vettek fel az ügyfelektől, azzal az ígérettel, hogy ugyanolyan minőségű, egyedi bútorokat szállítanak majd le nekik. A felvett előlegek átlaga 6 ezer euró volt, de olyan kliens is akadt, akitől 15 ezret csaltak ki.

A bajok tavaly ősszel kezdődtek, amikor egyre több ügyfél eszmélt rá, hogy a cég hitegeti őket, ahelyett, hogy eleget tenne a szerződésben vállalt kötelezettségeinek. Az emberek egy része a rendőrséghez és a fogyasztóvédelemhez fordult.

Mihail Șarant „néhány nappal ezelőtt” őrizetve vették Chișinău-i repülőtéren, amikor éppen el akarta hagyni az országot. Az infomációt Diana Fetco, a rendőrség munkatársa hétfőn megerősítette. Az üzletembert őrizetbe vették, kérik előzetes letartóztatását.

kapcsolódó:

Egy neves üzleti tanácsadó is belekeveredett a Bismobil-botrányba

Lorand Soares Szasz volt a társtulajdonosa annak a cégnek, melyen keresztül a kolozsvári vásárlókat csapták be és károsították meg.

Lorand Soares Szasz | Fotó: Facebook/Lorand Soares Szasz

forrás: Maszol.ro

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Lebukott fatolvajok

Következő cikk

Már az erdőgazdálkodók is lekérdezhetők az EUTR keresőben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések