FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Dráguló lakberendezés

Az IKEA polcait is elérte az áremelkedés. A svéd bútoráruház szerint nincs garancia arra, hogy nem lesznek további árváltozások a jövőben az emelkedő költségek és a változó gazdasági környezet fényében.

Karácsony előtt figyelmeztetett a brit Retail Gazette, hogy ismét áremelés jöhet az IKEA-ban, noha az előző pénzügyi évben több mint 5 százalékkal nőtt a forgalma. A svéd vállalatcsoport vélhetően az Ukrajnában zajló háború által generált ellátási problémák miatt tavaly világszerte drágított, és több helyen – köztük Magyarországon is – lerövidítette nyitvatartási idejét. 

Hivatalos közlemény ugyan nem érkezett róla, de a kiskereskedelmi üzlethálózat budaörsi áruházába betérve azzal szembesültünk, hogy januárban több termék, bútor ára újfent megváltozott. A Világgazdaságnak küldött levelében az IKEA Magyarország az áremeléssel kapcsolatban a következőket írta:

Az IKEA hosszú távú stratégiája szerint törekszik arra, hogy termékeit megfizethető szinten tartsa. Azonban az infláció, illetve a nyersanyag- és energiaárak emelkedése hatással vannak az árakra.

20220219 BudapestVásárlók az Örs vezér téri Ikea áruházban. Fotó: Bánkúti Sándor (BS)Ripost 20220219 Budapest
Vásárlók az Örs vezér téri Ikea áruházban. 
Fotó: Bánkúti Sándor (BS)
Ripost
Fotó: Bánkúti Sándor / Ripost

A cég kiemelte, hogy folyamatosan keresi a lehetőségeket, amelyekkel csökkentheti az árait, több népszerű árucikkükért – például a Kallax polcok, a Brimnes és Songesand fiókos szekrények – már most kevesebbet kell fizetni. Hangsúlyozzák, hogy 

több mint 700 terméket továbbra is 1500 forint alatt tartanak, és a jövőben is szeretnék folytatni ezt a megközelítést. Garantálni azonban nem tudják, hogy nem lesznek további árváltozások a jövőben az emelkedő költségek és a változó gazdasági környezet fényében.

A Pénzcentrum novemberben arról számolt be, hogy a 21 vizsgált áru között – a nyár végi adatokkal ellentétben – már nem találtak olyat az IKEA-ban, amelyiknek csökkent volna az ára, és mindössze 9 nem drágult az előző körképhez képest.

Az IKEA Family-klubtagság mindenesetre még mindig ingyenes, cserébe a tagok egyebek között kedvezményekre, utalványokra, meglepetésekre, ingyenes kávéra vagy teára számíthatnak. 

A vállalat egyik legnépszerűbb szolgáltatása a (konyha)tervezés: a 90 perces online vagy áruházi tanácsadásért fizetett 10 ezer forintot a konyha megvásárlását követően visszakapja a vásárló. A házhoz szállítás súlyhatároktól függően 2990 és 26 990 forint között mozog. Amennyiben pedig azt szeretnénk, hogy az IKEA szakemberei szereljék össze a komplett konyhánkat, legalább 200 ezer forintot kell erre rászánnunk. 

forrás: vg.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Energetikai felújítás = rezsicsökkentés

Következő cikk

Fővárosi zöldítésekStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések