FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Korszerű erdészeti eszközök

Erdészeti traktorok, pótkocsik, rönkfogók, rönkhasítók, tuskómarók, ágaprítók és egyéb gépek, amelyekre az erdőgazdálkodás során szükség lehet. Az AgroInform gyűjtése rámutat, mennyire sokrétű tevékenység az erdőgazdálkodás, melyhez számos segédeszköz használata szükséges. Ezen eszközök műszaki fejlesztése, korszerűsítése és persze mindezek gyakorlati alkalmazása elengedhetetlen feltétele a korszerű, fenntartható erdőgazdálkodásnak hazánkban is.


PTO/elektromos 30 t/110 kombinált függőleges hasítógép SN39 (SN38 PTO)

Az egyik legújabb modellünk. Ennek a hasítógépnek nehéz és robusztus a konstrukciója, ezért 382 kg tömegű. Az óriási, 30 tonnás erőt villanymotor (400V, 5,5 kW) vagy traktor állítja elő. Rendelkezik beépített emelővel, melynek segítségével egyszerűen beállíthatjuk a nehéz rönköket.

Két eltérő üzemmódban működhet:

1. A hasítókés az irányítókar elengedésére automatikusan a beállított helyzetbe áll vissza (a kar segítségével gördülékenyen állítható) kézi beavatkozás nélkül. Ehhez a működéshez a rugót le kell kapcsolni.

2. A hasítókés az irányítókar elengedésére a helyén marad és a kar meghúzására húzódik vissza.

Műszaki adatok:

Meghajtás: PTO (traktor) + 400V 5,5 kW motor
Hasítóerő: max. 30 t
Emelő: a csomag része
Üzemmódok: 2
Henger lökete: állítható
Meghajtás: villanymotor vagy traktor (a kardántengely nem része a csomagnak)
Tömeg: kb. 390 kg
Max. hasítóhossz: 110 cm
Henger sebessége: (fel-le) 7.8 mp-14.8 mp
Henger átmérője: 138 mm
Dugattyúrúd átmérője: 67 mm
Zajszint: max. 75 dB
Hasítókés: 27 cm (a csomag része)
Hasítóék: 27 cm (a csomag része)
Méretek: 120x80x206 cm (h x sz x m)
Hidraulikaolaj-mennyiség: 30 l, nem része a csomagnak
Traktor teljesítménye: min. 15 lóerő

Különböző változatokban kínálunk hasítógépeket – traktorra (traktorhidraulika szükséges hozzá), benzinmotoros, saját alvázon működő (vonófejjel), elektromos és kombinált meghajtással, pl. traktor által és villanymotorral. A hasítóerő eltérő lehet: 12 t, 14 t, 18 t, 20 t, 22 t, 25 t. A benzinmotoros hasítógépek előnye, hogy traktortól vagy hálózattól teljesen függetlenül dolgozhatnak. Az elektromos hasítógépek jóval csendesebbek a benzineseknél. Kérésére az Ön elképzeléseinek megfelelően állítunk össze hasítógépet. A hasítógépeinkből sokat Kohler benzinmotor hajt. A hasítógépeinket ügyfeleink magán- és professzionális célokra is használják.

erdészeti gép

Ágaprító gép SN17/2 (Jansen GTS-2000pro)

Elődjétől eltérően kibővített garattal rendelkezik (47×41 cm), ami jelentősen javítja a zúzást. A tároló szögét úgy optimalizálták, hogy a betöltés hatékonyabbá és könnyebbé váljon.

Robusztus és stabil felépítésének köszönhetően ez egy különösen robusztus eszköz, amely kereskedelmi használatra is alkalmas. A 203 kg súlyú daráló azonnali használatra kész. Könnyen mozgatható – a nagy gumiabroncsoknak és a kifinomult súlyelosztásnak köszönhetően. Még a kisebb járdák és ajtók sem jelentenek akadályt a gépnél, mivel a teljes szélesség csak 66 cm.

A módosított, 180°-kal elforgatható ürítőcsőnek köszönhetően a forgács közvetlenül a pótkocsira dobható. Ez kiküszöböli a zúzott anyag fáradságos lapátolását a talajról a pótkocsira.

A fa jellegétől és típusától függően az aprító legfeljebb 12 cm átmérőjű ágakat dolgoz fel!

Két forgó penge, amelyek az ellentétes pengével szemben futnak, nagy erővel húzza meg az aprított ágakat. Az olló megfordítható (fordítható) és kétszer használható.

Az akasztóval a gépet bármilyen helyre könnyen el lehet húzni. Az aprító karbantartása nagyon egyszerű. Az olyan alkatrészek, mint a kés, az ellenlapok stb., könnyen hozzáférhetők, mivel a tölcsért gyorsan kinyitható kötőelemekkel könnyű kinyitni, ami nagyban megkönnyíti a karbantartást és a tisztítást. A csapágyak kenőcsonkokkal vannak felszerelve.

A nagy teljesítményű Kohler 14 lóerős motor teljes teljesítményfüggetlenséget biztosít, így a daráló korlátozás nélkül is használható távoli helyeken. A motornak van elektromos, de kézi indítója is, és szükség esetén a vészkapcsolóval is kikapcsolható.

Műszaki adatok:

4 ütemű motor Kohler, OHV, 14 lóerő, 429 cm3
Indító: elektromos indító és kábel
Max. ágátmérő: 120 mm-ig (a fa szerkezetétől függően)
Teljes tömeg (töltelék nélkül): 203 kg
Üzemanyag: benzin
Tartály térfogata: 7,0 liter
Fogyasztás: kb. 1,5 l/h
Lefolyócsatorna: 180°-kal elforgatható
A kidobó tölcsér magassága: 1100 mm
Helyezési tölcsér magassága: 1000 mm
Kések száma: 3 darab (2 kés (kétoldalas), 1 ellenlap)
Bemeneti tölcsér: 470 x 410 mm (HxS)
Csomagolás mérete: 1120x750x1090 mm (H x Sz x H)
Munkaméret: 2300x660x1460 mm (H x Sz x H)
Súly a csomagolással együtt: 250 kg

Megjegyzés: Kb. 1,5 liter motorolajat kell hozzáadagolni. A 10W40 vagy 15W40 besorolású többlépcsős olajat ajánljuk.

ágaprító

ÁGVÁGÓ TRAKTORRA SN91 (Jansen AS-600)

Vágja az ágakat, az élősövényt, a bokrokat és fákat 200 mm vastagságig. A 80 fogas fűrészlap átmérője 600 mm. A fűrészlapok tömege kb. 14 kg. Hidraulikus meghajtású. Kiemelkedik a finom járása és a nagyon tiszta vágása, ami ideálissá teszi a fák metszéséhez. A fűrész tényleges vágásszélessége 1750 mm.

Felszerelhető kerekes rakodókra, teleszkópos rakodókra és traktorok homlokrakodójára. Oldalirányban 1000 mm-re kitolható. A hidraulikus elforgatással a szerkezet a nehezen hozzáférhető helyekhez is odafér.

A csomag része 2 csapágyblokk és a szükséges hidraulikus tömlők. A működéshez 3 db kettős működésű hidraulikus csatlakozás szükséges a hordozón. A körülményektől függően és a követelményeknek megfelelően 2-13 km/ó haladási sebességet javasolunk.

Műszaki adatok:

Homlokrakodóra való
Fűrészlapok: 3 db
Fűrészlap átmérője: 600 mm
Fűrészfogak száma: 80 db
Munkaszélesség: 1750 mm
Vágható favastagság (max.): 200 mm
Oldalmozgás: 1000 mm
Haladási sebesség: 2-13 km/ó
Hidraulikus csatlakozások: 3x kettős működésű
Hidraulikus tömlők: 6 db, kb. 9 m
Olajnyomás: 160-210 bar
Hidraulika áramlási sebessége: min. 45 l/perc
Tömeg: kb. 740 kg
Csomagolás mérete: 228x93x117cm
Csomag része: 6 db tömlő – kb. 9 m hosszúak, tartóelemek, fűrészlapok védőburka

ágvágó

IGJ Agromax ERD 100 HD3063 erdészeti pótkocsi daruval

Nagy teherbírású és nagy befogadóképességű erdészeti pótkocsik középüzemek, gazdaságok részére. Minden feladathoz kiválasztható erdészeti daruval felszerelve. Alkalmasak nehéz terepen való közlekedésre és közúti szállításra egyaránt. Fékrendszer: légfék, sok kiegészítővel, cserefelépítmény-lehetőséggel.

Felépítmény H:4,2 m x 2,0 m x 1,5 m
Összsúly 12 500 kg
Hasznos teherbírás 10 000 kg
Daru 400 kg, 6 6,3 m
Bevizsgált, vizsgáztatható típusok.

erdészeti gép

Scorpion FIX rönkfogó (Uniforest)

Uniforest rönkfogó, vonszolószerelék raktárkészletről! Az igényeknek megfelelően számos kivitelben elérhető, a főbb műszaki adatok a fotók között megtalálhatóak. Garancia: 1 év teljes körű.

erdészeti gép

Benzinmotoros fadaraboló (fa átmérője: max. 12 cm) / Arpal AM-120BD-K

– Súly: 400 kg
– Lóerő: 18 hp
– Teljesítmény: 10 m³/h
– Fordulatszám: 3600 rpm
– Maximális faátmérő: 12 cm
– Darabolt fa mérete: 9-18 cm
– Méretek: 310 x 177 x 295 cm
– Meghajtás: gasoline engine

Az AM-120BD-K fadarabolót kisebb fák, ágak és egyéb favágásból megmaradt nyesedék aprítására fejlesztették ki. Az aprításért felelős pengék a nyers fát kisebb darabokra szedik szét, melyek mérete változó: 9-18 cm lehet. Akár 12 cm átmérőjű fák aprítására is képes. Egy 18 lóerős benzinmotor hajtja, valamint a beépített futószalagjának köszönhetően a darabolt fát zsákba vagy utánfutóra is gyűjthetjük. Az aprító megvásárolható az utánfutóval és anélkül is.

erdészeti gép

GANDINI BIOMATICH 89-91 kalapácsos nyesedékzúzók

• nagyon szabálytalan és terjedelmes anyagok aprítására képes
• aprított anyagot állítható magasságú halmokba lehet rendezni
• állítható méretű nyesedéket állít elő
• maximális termelékenység a szuper erős hidraulikus motorokkal
• távirányítóval történő vezérlés lehetősége (opcionális)

A GANDINI BIOMATICH 89-91 kalapácsos nyesedékzúzó gépeket az ültetvényekben, parkokban, közterületeken és az erdészeteknél a vágástéren keletkezett nyesedékek aprítására, zömében fát tartalmazó hulladékok zúzására ajánljuk.

Az aprítógép szállítóláncát és adagolóhengerét szuper erős hajtóművek hajtják, amelyek garantálják ennek az aprítógépnek a nagy termelékenységét és azt, hogy bármilyen típusú, akár nagyon szabálytalan és terjedelmes anyagot is képes adagolni.

A speciális, a kalapácsok befordulását lehetővé tevő zúzórotor elviseli a zöld- vagy fahulladékba keveredett fémtárgyakat, szöget, kilincset, kisebb táblákat is sérülés nélkül.

A speciális kalapácsok kombinációja azt jelenti, hogy soha nem kell zsírozni, mivel munka közben nincs súrlódás vagy túlmelegedés.

A berendezés képes a zöldhulladék minden típusának aprítására, és nagyon finomra rostált, állítható méretű anyagot állít elő, amely bármilyen komposztálási célra alkalmas.

erdészeti gép

HITTNER EcoTrac 120 VD erdészeti kiközelítő traktor

A „skidder” megjelölés olyan erdészeti erőgépet jelent, aminél a kerekek fixek, a traktor a törzs hajlításával képes elfordulni. Ennek előnye a könnyű navigálás, az azonos nyomtáv és a kis fordulókör. A „skidder” szó magában foglalja még a vonszolási eljárást is, valamint a csörlőzést. A csörlőzés előnye, hogy olyan helyeken is alkalmazható, ami “nehéz terepnek” számít, illetve más munkagép számára elérhetetlen. A „skiddereket” a Horvát Állami Erdészet, valamint a Zágrábi Erdészeti Egyetem közreműködésével úgy alakították ki, hogy azok megfeleljenek a felhasználók minden igényének.

HITTNER EcoTrac 120V erdészeti közelítő rönkfogó traktor:

• Motortípus: Deutz D914-L06
• Teljesítmény: 86,5 kW
• Váltómű: mechanikus, 10 fokozat előre, 2 fokozat hátra
• Meghajtás: állandó négykerék-hajtás, független differenciálzár
• Fékrendszer: olajban futó lamellás tárcsafékek hidraulikus működtetéssel, mechanikus rögzítőfék
• Kormányzás: hidraulikus szervokormányzás Sauer-Danfoss vagy Linde
• Gumizás: 16.9 – 30, R-1, 14 PR
• Fronttolólap: hidraulikus
• Hátsó védőlemez: hidraulikus
• Fülke: biztonságos és ergonomikus, ablaktörlő és mosóberendezés, fűtés és szellőzés, rádióbeépítés, védőrács
• Elektromos rendszer: 24 V indítórendszer, országúti világítás, első-hátsó munkalámpák
• Össztömeg: 7.200 kg
• Méretek: 6.350×2.220×2.950 mm
• Csörlő: hidraulikus kétdobos, elektrohidraulikus vezérléssel, vonszoló erő: 80 kN/dob

Most piacvezető áron, rövid szállítási határidővel rendelhető.

traktor

Rönkhasító -SPLET25 – KOMBINÁLT

Műszaki leírás:
Szükséges teljesítmény: Kombinált: 7,5 LE – 5,5 Kw – 400 V + PTO 30-50 LE

Tolóerő: 25 t
Hasítóék mérete:1140 mm
Hasítási magasság:540 mm-1140 mm
A munkaasztal méretei: 360mm x 410 mm
A gép méretei LxWxH: 1200 mm x 1130 mm x 2750 mm
A gép súlya: 445 kg

erdészeti gép

BERTO PIRAGNA TP10B csemete-elővágó

• teljesítményigény: 40 LE
• TLT 540
• tömeg: 430 kg
• munkasebesség: 0,8-1 km/h

A PIRAGNA faiskolai metsző- és aprítóberendezés a sorba telepített fiatal suhángok, szaporítóanyagok, oltványok, dísznövények metszésére, illetve a levágott anyag egy menetben történő zúzására használható.

A PIRAGNA faiskolai metsző- és aprítóberendezés segítségével egy művelettel oldható meg az igényelt metszési magasságban a növények elvágása, illetve a nyesedék aprítása és a talajfelszínre terítése.

A PIRAGNA faiskolai metsző- és aprítógép a környezetvédelmet is szolgálja, hiszen a hajtások égetése helyett azokat kellően aprítva szétteríti a talajfelszínen, organikus anyaggal, komposzttal dúsítva azt.

A traktorok hátsó hárompontfüggesztésére csatlakoztatható. Időt és energiát spórol meg.

erdészeti gép

AARDENBURG forgókotróra szerelhető rönkmaró, 47 cm-es marófejjel

Kotrógépek és rakodók számára elérhető tuskómaró. Úgy tervezték, hogy mindkét géptípusnál a legjobb munkát végezze. A rendelkezésre álló legjobb anyagokat használták, hogy tartós gépet gyártsanak nehéz és extrém munkakörülményekhez.

FORGÓKOTRÓ VAGY RAKODÓGÉP, MINDKETTŐVEL TÖKÉLETESEN MŰKÖDIK!

– Kiváló minőségű felépítés: Kiváló minőségű anyagból, mint Q345B és 40 CR minősítésű acélelemek, megerősítések a kritikus pontokon
– Meghajtás: PISTON hidraulikus motor extrém használatra
– Szuper fogak: Kovácsolt keményfém fogak, amelyek akár a követ is képesek átvágni
– Mindegyik vezérlés: Elektromos vezérlésű oldalra kitolás dupla hidraulikus munkahengerrel

erdészeti gép

Intermercato T-Cut 30 fakivágó adapter

Nagyon robosztus, nagyon erős faelcsípő adapter, kompletten Hardox acélból. Gondosan tesztelt, optimális vágási szög, extra erős munkahenger, dupla parallelrúddal, zsírgyűjtős csúszócsapágyak bronzból minden kopórészen.
* 12-20 tonnás kotrókra
* Max. átmérő: 30 cm
* Hardox acélból
* Max. nyomás: 250 bar
* Optimális olajmennyiség: 70 l/perc
* Súlya: 513 kg
* Szorítóerő: 88 kN

Tilt-rotátorhoz vagy közvetlen gémcsatlakozáshoz egyaránt alkalmas. Gyűjtőadapterrel kiegészíthető. Az ár nem tartalmazza a felfüggesztést/koronát. Gyártó: Intermercato / Svédország.

erdészeti gép

BERTO TT ültetvénytelepítő

• teljesítményigény: 55-90 LE
• kivitel: 1-3 soros
• tömeg: 380-900 kg
• 24-72 db forgócsipesz/ültetőkerék
• magasság: 145 cm
• hossz: 210 cm
• szélesség: 150-350 cm
• max. munkasebesség: 900 m/h
• sortáv: 70-140 cm
• ültethető dugvány: Ø 2-20 mm

A BERTO – TT ültetvénytelepítő tervezésénél és kialakításánál fogva kiválóan alkalmas erdészeti, dísznövény vagy gyümölcscsemeték telepítésére. A BERTO – TT ültetvénytelepítő 1, 2 vagy 3 soros változatban rendelhető. A sortávolság 70 és 140 cm között szabályozható. A dugványok közötti távolság 6 cm-es léptékben változtatható az ültetőkerék teljes kerületének mértékéig. Alapkivitelben 24 db fogócsipeszt tartalmaz a gép ültetőkerekenként, opcióként ez 72 darabig növelhető. Az ültethető dugványok átmérője 2-20 mm, hosszúsága 150-600 mm lehet.

A berendezés előnye a szaporítóanyag tökéletes, hibamentes talajba illesztése, valamint a telepítési költségek minimalizálása. Ajánlott a gépet összkerékhajtású erőgéppel vontatni. A maximális munkasebesség 900 m/h.

erdészeti gép

Krpan GP8DF+GD6.6K kispótkocsi

2022-es évjáratú Krpan új, gazdaságos pótkocsi, kompakt méretben. 8 tonnás pótkocsi, 7,6 m-es daruval (nyitott kanalas kinyúlással, 8,2 m), saját hidraulikarendszerrel, légfékkel. Az ár műszakiztatva, névre írva, piros rendszámmal, vevő magyarországi telephelyére kiszállítva értendő. Ugyanebből a gyártmányból nagyobb méretű pótkocsik (8-tól 12 tonnáig) és daruk (6,6 m-től 8,6 m-ig) különböző vezérlésekkel is elérhetők, a felszereltséget egyedi igény szerint tudjuk alakítani.

erdészeti gép

IGLAND kétdobos erdészeti csörlők

Gyártó: Igland as., Norvégia
Professzionális erdészeti csörlők skandináv minőséggel!
A norvég gyártó több teljesítménytartományban kínálja egyszerű kialakítású, kiváló minőségű és megbízható erdészeti csörlőit.
Traktorok szabványos 3-ó pontjára csatlakoztatható erdészeti csörlők támasztólappal.
Segédvázra adaptálható, fix beépítéssel, támasztólap nélkül.
Vonóerők/dob (t): 5,0; 6,0; 9,0
Teljesítményigény (LE): 70-150
Elektrohidraulikus vezérlésekkel
Önálló hidraulikarendszerrel

erdészeti gép

Erdészeti gyökértépő gereblye

FK Machinery FK-FORESTRAKE
– Súly: 563 kg
– Szélesség: 2278 mm
– Magasság: 1323 mm
– Hosszúság: 854 mm

2 vastag falú cső, talajkövetés, cserélhető fogcsúcsok, tartóláb: gép elhelyezése függőleges helyzetben.

– Utánvét kártyás fizetéssel lehetséges
– 2 év garancia a gyártótól
– A kardántengely az ár részét képezi
– A legjobb ár/minőség a piacon
– Szárzúzók, kultivátorok, talajmarók 0,95-3,20 m széles szélességben találhatóak
– A kopó alkatrészeket, például kalapácsokat, Y-késeket, csapágyakat és ékszíjakat az Agrohof saját raktárról szállítja
erdészeti gép

ORSI SUPER FORREST-2600 erdészeti mulcsozó 325-550 LE traktorokra, kedvező áron, garanciával

2600 mm munkaszélesség (325-550 LE-igény)

Erdészeti mulcsozó elektronikusan kiegyensúlyozott rotorral, rögzített volfrám-karbid betétekkel kapható. A benőtt növényzet, cserjék és legfeljebb 45 cm átmérőjű növények aprítására ajánlott. Az átvitel kettős sebességváltóval történik, 12 POWERBAND övvel. Az aprítórendszer egy 15 mm vastag monolittestből áll, amely nagy szilárdságú és kopásálló acélokból készül. A sebességváltó önbeállítása lehetővé teszi a kardán számára, hogy a talajra merőlegesen dolgozzon akkor is, ha a szecskázógépet 90°-kal megdönti. A belül beépített 2 sor ellen kés biztosítja a kiváló aprítási minőséget.

erdészeti gép

forrás: AgroInform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A Soproni Egyetem és az Erasmus+

Következő cikk

VárosFa Program - PaksStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések