FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

John Deere gépbemutató

Október végén egy vas megyei fenyvesben mutatkozott be a Magyarországon egy John Deere 1270G harvester és egy John Deere 1210G forwarder a hazai erdészeti vállalkozók számára.
(Fotók, videó: Gribek Dániel, Erdő-Mező Online)

A bemutatónap délutánján pedig az erdészeti gépek lombos állományban is megmutatják, hogy mit tudnak. Hamarosan szakmai videóval (lásd e cikk végén) és cikkel is jelentkezünk, addig hangulatjelentést adunk a kercaszomori erdőrészletből.

A gépeket az ÖFORST Austria hozta Magyarországra.


A Vas megyei erdészeti gépbemutató helyszínén nemcsak fenyőben, de kemény, lombos faállományban is ki lehetett próbálni a G szériás harvestert. Sokan erre voltak a leginkább kíváncsiak, hiszen a magyarországi körülmények között ilyen feladatokat is el kell látnia egy gazdaságosan üzemeltethető fakitermelő gépnek.

Az erdészeti gépekkel végzett fakitermelés akkor igazán magas hatékonyságú, ha a harvester mellett egy forwarder is intenzíven végzi a közelítési munkát, és a két eszköz méretében, teljesítményében illeszkednek egymáshoz.

AZ Öforst a magas szintű szerviz és alkatrész-szolgáltatás mellett modern, az hatékony erdőgazdálkodást segítő digitális megoldásokat is kínál a G szériás gépeihez.

A John Deere Forestry erdészeti gépek tehát minden igényt kielégítenek, amire egy fakitermelő vállalkozónak a XXI. században szüksége lehet. Erről a jelenlegi és jövőbeli partnerek meg is győződhettek az Öforst Forsttechnic GmbH Vas megyei gépbemutatóján.

facebook sharing buttonforrás: Erdő-mező Online

Előző cikk

Újra Kiss László az OEE elnöke

Következő cikk

Austrofoma 2023



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések