FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Európai Év Fája 2023 – szavazás

Február 1-én elkezdődött a közönségszavazás a 2023-as vetélkedőben. Melyik fa nyerjen ebben az évben? Az eredményt Te is befolyásolhatod szavazatoddal!

Az Európai Év Fája verseny immár tizenhárom éve hívja fel a figyelmet a fák és az emberek, a természet és a közösségek kapcsolatára, illetve a fáknak Európa kulturális és természeti örökségében betöltött szerepére és jelentőségére.

Február végéig voksolhat bárki kedvenceire a www.treeoftheyear.org oldalon – érvényesen szavazni két fa bejelölésével (és egy általad használt email cím birtokában) lehet!

Hazánkat az idei évben a 250-300 év körüli tatai platán híd képviseli. Valószínűleg nem sokkal ültetése után megdőlt, így a földfelszínnel párhuzamosan növekedett. Kialakításakor a Cseke-tó partja nem volt kikövezve a jelenleg ismert módon, így a közvetlenül a tó partjára ültetett platánsor több példánya is megdőlt a laza szerkezetű, vizes talajon, de egyik sem feküdt fel a partfalra ilyen csodával határos módon. Szerencsére a platánokra jellemzően remekül alkalmazkodott a helyzethez és törzséből további statikai támasztó gyökereket növesztett. A tatai Angolkert egyik legjellegzetesebb fája, közkedvelt esküvői és szerelmes fotó készítő helyszín.

Év Fája 2022

forrás: ÖkotársAlapítvány

Előző cikk

Globális Fapiac 2023

Következő cikk

Zöld Erdei Munkahelyek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…