FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Növényvédelmi drónpilóta képzés

2023.február 2-án jelent meg a Növényvédelmi drónpilóta szakképesítés módosított programkövetelménye. A módosítás elsősorban a programkövetelmény 6. pontjában meghatározott a képzés bemeneti feltételeit érinti.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezésére és javaslatára a képzésre jelentkezők ezentúl az érettségi végzettség mellett a Mezőgazdaság és erdészet vagy Gépészet, Specializált gép- és járműgyártás vagy Informatika és távközlés ágazatokban szerzett szakirányú középfokú szakmai végzettségekkel rendelkező szakemberek is jelentkezhetnek növényvédelmi drónpilóta képzésre.

A vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően módosult továbbá a képzésre jelentkezők szakmai előképzettsége. A fentiek mellett további szakmai elő-követelmény a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról szóló 6/2021. (II. 5.) ITM Rendeletben előírt, érvényes pilóta nélküli légijármű irányítói igazolvány megszerzése.

A 08884003 számú Növényvédelmi drónpilóta megnevezésű szakképesítés programkövetelményének részletei ezen linken érhető el.

forrás: NAK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Májustól porondon az MBH Bank

Következő cikk

Aktív a román erdőőrség



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…