FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Drónok az erdővédelemben

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. drónokat is bevet a fiatal erdők, erdősítések védelme érdekében. Idén tavasszal is szükségessé vált egyes területeken a gyomkorlátozás, a fiatal erdők megóvása érdekében.

A siskanádtippan invazívan terjedő gyomnövény, amely hatalmas telepeket képes létrehozni az erdősítésekben, így veszélyeztetve az ott élő fiatal fák megmaradását. A gazdálkodó ennek a növénynek a visszaszorítására vetette be a drónnal permetezési technológiát.

Ezzel a modern megoldással szuper-szelektív szert juttat ki a siskanád-telepekre, amely visszafogja a növény növekedését úgy, hogy más kétszikű növényekre nem gyakorolnak káros hatást. Ezáltal az erdősítésekben található fák versenyelőnyhöz jutnak a gyomnövénnyel szemben.

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. is törekszik fokozott figyelmet fordítani a fiatal erdők védelmére, hiszen az erdészeknek az erdősítések fiatal fácskái az óvodásai.

forrás: TAEG Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A fa ára Észtországban rekordot döntött

Következő cikk

Átadták a felújított gúthi vadászházatStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések