FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Drónpilótaképzés indul

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és az ABZ Drone Kft. közös növényvédelmi drónpilótaképzése a MATE keszthelyi Georgikon Campusán is elindul, méghozzá az új jogi szabályozások által előírt kibővített tematikával.

„A mezőgazdaságban használható high-tech drónokkal és a gazdálkodást segítő legújabb szoftverekkel kapcsolatos ismeretekre a Dunántúlon is rendkívüli igény van, ezért örömmel jelentjük be, hogy a Tiszántúl után immár a MATE Georgikon Campusán is elindulhat a növényvédelmi drónpilótaképzés. Hogy a képzésen szerezhető tudás piaci értéke mennyire jelentős, azt az is jól mutatja, hogy a néhány héttel ezelőtt Szarvason végzett növényvédelmi drónpilóták már munkába is állhattak” – mutatott rá Dr. Gyuricza Csaba rektor.

​​​​​​A Szarvas után immár Keszthelyen is elérhető növényvédelmi drónpilótaképzés tematikája kiterjed a kapcsolódó tudományos, műszaki, üzleti és jogszabályi ismeretekre, emellett a bizonyítvány megszerzéséhez repülési gyakorlat is szükséges. A résztvevők intenzív térinformatikai képzést is kapnak annak érdekében, hogy a monitoringdrónokkal kapott adatokat a mezőgazdaságban és egyéb területeken is önállóan fel tudják használni. A keszthelyi képzések június 5-én indulnak, melyre a csoportlétszám korlátozása miatt érdemes már most beiratkozni.

A képzéssel kapcsolatos óriási érdeklődésre és a kapcsolódó jogszabályi változásokra való tekintettel az ABZ Drone Kft. egy ingyenes webináriumot is hirdetett, melynek címe „Mi az igazság? – Minden, amit tudnod kell a drónozás jogszabályairól!”. (Ez már a FATÁJ cikk megjelenésekor lefutott.)

További részletek: https://abzdrone.com/novenyvedelmi-dronpilota/​​​​​​​
Tel.: +36 70 938 5484, e-mail: office@abzdrone.com 

Beharangozó videónk alább tekinthető meg:

Az ABZ Drone Kft. felnőttképzési nyilvántartási száma: E/2022/000062

forrás: MATE

Előző cikk

Zajlanak a szemétszedő túrák

Következő cikk

Körzeti erdőtervezés elektronikus ügyintézése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…