FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Magyar Formatervezési Díj 2023

Május 2-ig pályázhatnak dizájnerek a Magyar Formatervezési Díjra, amelynek nyertesei akár bruttó hatszázezer forint díjazásban is részesülhetnek.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) a Kulturális és Innovációs Minisztériummal (KIM) és a Magyar Formatervezési Tanáccsal (MFT) közösen hirdette meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatát – közölték a szervezetek az MTI-vel.

A nyilvános kiírás a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a magyar formatervezés alkalmazásának ösztönzését és a magyarországi termékek nemzetközi versenyképességét igyekszik elősegíteni.

A bizottság idén is termék, vizuális kommunikáció és terv kategóriákban várja a három évnél nem régebbi pályaműveket, valamint diák kategóriában nevezhetnek az akkreditált felsőfokú oktatási intézmények tervezőképzésében résztvevő hallgatók is. A zsűri a beérkező alkotásokat két fordulóban, kategóriánként értékeli aszerint, hogy mennyire érvényesül bennük a formai minőség, az újszerűség, a versenyképesség, a felhasználóbarát kialakítás vagy a fenntarthatósági szemlélet. A díjra tervezők, gyártók, kereskedők, forgalmazók és megrendelők egyaránt pályázhatnak.

A zsűriben idén Harmati Hedvig textiltervező, Kassai Ferenc grafikusművész, Börcsök Anna ékszertervező, Árkossy Tamás faipari mérnök, Dániel Tünde formatervező, György Árpád Hunor formatervező, Németh Edit ergonómus, Ruzicska Tünde kerámiatervező-iparművész, Serfőző Péter grafikusművész-tipográfus, valamint Tomcsányi Dóri divattervező foglal helyet.

A díjazott alkotásokból a Magyar Formatervezési Tanács hagyományosan a Budapest Design Week ideje alatt kiállítást rendez.

A szervezők a pályázatokat elektronikus úton, május 2. éjfélig várják az mfd@hipo.gov.hu e-mail címen.

forrás: MTI

Előző cikk

Fabunió meghívó

Következő cikk

Tűz pusztított Selmecbányán



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…