FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

BDW – Design on Board

Milyen értéket teremt a gazdaságban a design? Milyen szerepet játszik a design a magyar vállalatok mindennapi életében, és mennyire használják ki a design nyújtotta lehetőségeket? Október 10-én a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Magyar Bútor és Faipari Szövetség (Fabunio) által szervezett, kifejezetten a már érett vállalkozások számára ajánlott Design on Board eseménysorozaton a design üzleti alkalmazásával ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A designereknek ma már nemcsak a termékek tervezése vagy fejlesztése a feladatuk. Komplex gondolkodásmódjuk lehetővé teszi, hogy elősegítsék a stratégiai fejlesztési folyamatokat és interdiszciplináris közvetítői szerepet tölthessenek be. A globális üzleti életben egyre kiemeltebb szerepet nyer a formatervezés, de vajon hogy állunk ezzel Magyarországon?

A kérdésre Berkovits Dalma (MOME) prezentációja, majd a MOME-workshop segítségével kaphatunk választ. A MOME nemrég egy több mint száz vállalatvezetőt megszólaltató kutatás során tárta fel, hogy mennyire designorientáltak a magyar vállalatok.

Az előadáson és a workshopon a résztvevők betekintést nyerhetnek abba, hogyan lehet a design üzleti alkalmazását hazánkban is közvetlenül elősegíteni.

A workshopot a Fabunio által szervezett kerekasztal-beszélgetés zárja, melynek során a designt a vállalkozásukba hatékonyan beépítő cégvezetők osztják meg tapasztalataikat a design gazdasági hatásairól.
A félnapos komplex program szakmai megvalósítója a MOME és a Fabunio.

Helyszín:
Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Gond-űző
1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

Program:
13.30-14.00 érkezés, regisztráció
14.00-14.05
köszöntő, Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke
14.05-14.10
a program felvezetése a nap ismertetése, Bősze Ádám
14.10-14.40
MOME Design in Business előadás, Berkovics Dalma, a MOME Innovációs Központjának partnerségért és értékesítésért felelős vezetője
14.40-14.50 kérdések
14.50-16.50
MOME Design in Business special edition workshop, Hogyan tehetjük fenntarthatóbbá üzleti és gyártási folyamatainkat a designgondolkodás segítségével? Zöld gondolkodás a design segítségével. Barna Máté a MOME képzésfejlesztési programvezetője és Csernátony Fanni, a MOME Formatervezés BA szakvezetője
16.50-17.10 szünet
17.10-17.15
Fabunio Design Meetings köszöntő, Wilheim Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke
17.15-18.00
Milyen a jó design? – A design helye a vállalkozásban, Fabunio Design Meetings kerekasztal beszélgetés,
résztvevők:
Kálmán Attila, a Loft Interior ügyvezető tulajdonosa
Wilheim Gábor, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke
Matheidesz Réka,
a MOME pályázati és üzletfejlesztési igazgatója
moderátor: Bősze Ádám

Regisztráció:

résztvevők maximális száma: 25 fő, ingyenes program, regisztráció: info@bdw.hu

forrás: FABUNIO

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szerbia - a pellet feketepiaca

Következő cikk

Design Management Díjazottak kiállításaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések