FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Színház megújulás – szavazhatsz a tervekre

Együtt a pályamunkákat készítő egyetemisták

A Falco Zrt. felajánlásának köszönhetően kétszázezer forintot nyerhet az az építészművész szakos hallgató, akinek a színházi aula és étterem belsőépítészeti terve leginkább elnyeri közönségünk tetszését.

A Falco Zrt. volt az összekötő kapocs a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar és a Weöres Sándor Színház között. Az intézmények együttműködéséből mintegy egy esztendőt felölelő vizsgaprojekt lett: az Alkalmazott Művészeti tanszékre járó harmadéves építészhallgatók készítették el a színház aulájának és éttermének újragondolt belsőépítészeti terveit.

Együtt a pályamunkákat készítő egyetemisták – Belsőépítészeti pályázat kiállítás megnyitó / Mészáros Zsolt

A pályamunkákból pénteken, a Kivilágos kivirradtig premierje előtt nyílt kiállítás az aulában. A színház JátsszMa diákstúdiójának bemutatója után Szabó Tibor köszöntötte a megjelenteket. Színházunk  igazgatója kiemelte:  bízunk abban, hogy az összefogáshoz sokan csatlakoznak majd, bármilyen formában, így a tervek mielőbb megvalósulhatnak.

– Különleges tavaszi este a mai, hiszen egy kétéves kapcsolat virágzik ki.  Merjünk nagyot álmodni, a kultúra mindenkié. A Falco Zrt. 200 ezer forinttal jutalmazza majd a közönségdíjas tervezőt  – mondta Kovács Tamás, a Falco Zrt.  PR vezetője köszöntőjében. 

Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR vezetője / Mészáros Zsolt

Dr. Lenkei Balázs, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója kiemelte: -Abban bízunk, hogy néhány éven belül már valamelyik terv alapján a megújult aulában ünnepelhetünk.   

Dr Lenkei Balázs – az AMI igazgatója – Belsőépítészeti pályázat kiállítás megnyitó / Mészáros Zsolt

– Minden hit kérdése, ennél sokkal reménytelenebb dolgokat is megvalósítottunk már – mondta dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, aki példaként épp a szombathelyi színházalapítást hozta fel. 

Az első szavazatot a kiállításmegnyitót követően Dr. Nemény András adta le. 

Dr. Nemény András adta le az első szavazatot – Belsőépítészeti pályázat kiállítás megnyitó / Mészáros Zsolt

Kérjük, szavazzon Ön is a legszimpatikusabb tervre. A szavazás egy hónapon át tart, 2023. április 03-án zárul. Szavazni online vagy személyesen  előadásaink előtt 1 órával lehet a színház aulájába kihelyezett szavazóládába. 

Melyik belsőépítészeti megoldás a legjobb?
1-es vizsgamunka – Csabai Luca

2-es vizsgamunka – Heil Rozália

3-as vizsgamunka – Keserű Dorka

4-es vizsgamunka – Kiss Virág

5-ös vizsgamunka – Marton Bendegúz Zsolt

6-os vizsgamunka – Néger Martin

7-es vizsgamunka – Varga Judit

8-as vizsgamunka Takács Alexandra

forrás: WSSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Budapesti Klímaügynökség alakul

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 167., 2023/09.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések