FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Színház megújulás – tervkiállítás

A Soproni Egyetem hallgatói közel egy éven át dolgoztak a Weöres Sándor Színház aulájának és éttermének belsőépítészeti tervein, a nyolc vizsgamunkából- amely tervrajzokból és animációs videókból áll össze- március 3-án kiállítás nyílik, és szavazás indul színházunkban.

Támogatónk, a Falco Zrtvolt az összekötő kapocs a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar és a Weöres Sándor Színház között. Az intézmények együttműködéséből közel egy évet felölelő vizsgaprojekt lett: az Alkalmazott Művészeti tanszékre járó harmadéves építészhallgatók készítették el a színház aulájának és éttermének újragondolt belsőépítészeti terveit. 

 Az építész szakos egyetemi hallgatók felé a kérés az volt, hogy a meglévő tereket tegyék otthonosabbá, egységessé, főként fa alapanyagban gondolkodjanak és tartsák szem előtt az aula és az étterem többfunkciós szerepét. Nyolc pályamunka készült el: a belsőépítészeti tervek között akadt olyan, amiben az infopult új helyre került és az aulában beszélgetőpontokat alakítottak ki, volt, aki képzőművészeti formákban álmodta meg az ülőbútorokat és akadt olyan is, aki egyedi vitrinekbe tenné a színház díjait, ereklyéit. A legextravagánsabb ötlet minden bizonnyal a színházi lépcső pirosra színezése volt. 

A pályamunkákból,- amelyek tervrajzokból és animációs videókból állnak össze-  az idei első premierünk előtt kiállítást rendezünk a színház aulájában.
Közönségünk személyesen és online egy hónapon át szavazhat majd a belsőépítészeti tervekre, a közönségszavazás győztese a Falco Zrt. jóvoltából 200.000 Ft pénzdíjazásban részesül! 

A Weöres Sándor Színház aula megújításának belsőépítészeti tervei
-kiállítás és szavazás- 
2023.03.03. péntek 18.00, Weöres Sándor Színház, aula 
A kiállítást megnyitja: Kovács Tamás, a Falco Zrt. PR vezetője, Dr. Lenkei Balázs, a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója és Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója 
Közreműködik a színház JátsszMa diákstúdiója

A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

forrás: WSSZ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Sikeres a Zalaerdő rajzpályázata

Következő cikk

Fa- és bútoripari szervezetek az EP EUFS állásfoglalásáról



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések