FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Körzeti erdőtervezés elektronikus ügyintézése

A körzeti erdőtervezés igazgatási szakaszában az érintett erdőgazdálkodók a használatukban álló erdőket érintően, az előzetes erdőterv javaslathoz tárgyév április 30-ig észrevételeket, javaslatokat tehetnek. Az erdőgazdálkodói javaslatok ezentúl elektronikus úton is benyújthatók a körzeti erdőtervezéshez!

A javaslat lehetséges tartalmát és a benyújtás feltételeit a 433/2017. (XII.21.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése szabályozza.

A magánerdő gazdálkodók a továbbiakban a https://magyarorszag.hu/ weboldalon keresztül is benyújthatják erdőgazdálkodói javaslatukat, digitális azonosítást követően, a mezőgazdaság fejezeten belül, az „ERDŐGAZDÁLKODÓI JAVASLATOK KÖRZETI ERDŐTERVEZÉSHEZ (EFO-010G)” menüpontban.

A beküldéshez szükséges formanyomtatványok elérhetők az ügyintézés során a weboldalról, illetve az Nemzeti Földügyi Központ (továbbiakban: NFK) honlapján a Nyomtatványok menüponton belül, az „Erdőgazdálkodói javaslatok körzeti erdőtervezéshez” bekezdés alatt.

Ugyanitt megtalálható a részletes tájékoztató is az erdőgazdálkodói javaslatok elektronikus beküldésével kapcsolatban!

A körzeti erdőtervezés igazgatási tevékenységének megkezdéséről az érintett erdőgazdálkodókat az NFK minden esetben tájékoztató formájában értesíti. Minden a körzeti erdőtervezéssel kapcsolatos aktuális további információ elérhető az NFK honlapjáról az Erdőtervezés menüpontból!

Budapest, 2023. április 6.

forrás: NFK Erdészeti Főosztály

Előző cikk

Drónpilótaképzés indul

Következő cikk

Bútorgyártó gépek árverése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések