FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorgyártó gépek árverése

A PRONAP s.r.o. cseh bútor- és félkésztermékgyártó vállalat tavaly kénytelen volt csődöt jelenteni. Üzemi vagyontárgyaik értékesítése jelenleg zajlik. A használt gépekre szakosodott Surplex.com ipari aukciós házában április 12-ig több mint 50 gépüket és tartozékaikat kínálják árverésre.

Pozitív évkezdés: Statisztikák szerint a bútoripar 2023 januárjában növelni tudta forgalmát az előző évihez képest – különösen az EU-n belül. Ennek oka az anyag- és energiaköltségek növekedése miatt növekvő értékesítési árakban keresendő.

A nehéz gazdasági helyzet azonban néhány európai bútorgyártót fizetésképtelenné tett. Ez történt a cseh PRONAP s.r.o. vállalattal is. 2022 októberében felszámolási kérelmet nyújtottak be. Ingóságaik értékesítése jelenleg folyik a használt gépekre szakosodott Surplex.com ipari aukciós házon keresztül.

És mivel a PRONAP rendszeresen beruházott a termelésbe, az árverési tételek között újabb és így nagyobb energiahatékonyságú gépek is találhatók. Ez főleg az olyan bútorgyártók számára lehet érdekes, akik tisztában vannak azzal, hogy az energiaválság még a tavasz kezdetével sem fog véget érni, és még jó ideig érinteni fogja az iparágat.

Az aukcióhoz

A Surplex.com 16 nyelven elérhető felületén még április 12-ig lehet licitálni egy bútor- és félkésztermékgyártó vállalat 50 kiváló minőségű gépére. A legkiemelkedőbbek a következők:

  • SCM Morbidelli M200 5 tengelyes CNC megmunkálóközpont (gyártási év: 2021)
  • BRANDT Optimat KDF 860C éllezárógép (gyártási év: 2016)
  • SCM Gabbiani GT 2 115 táblafelosztó fűrész emelőasztallal (gyártási év: 2019)
  • WEEKE Venture 109M CNC megmunkálóközpont
  • LEADERMAC LMC Compact 626 négyoldalú gyalu
  • FRIZ PUM 120/45/DH/R profilburkoló gép

A kínálatot ezen túlmenően átmenő előtolású fúrógépek, furnérollók, gyalugépek, valamint targoncák, műhelyberendezések és kompresszorok egészítik ki. A gépek a csehországi Starý Plzenecben találhatók. Ha netán gondjai támadnának a szállítás megszervezésével, illetve segítségre szorulnának a papírmunka és a vámkezelés terén, akkor nyugodtan számíthat a Surplex munkatársainak tapasztalatára. A Surplex ugyanis 16 nyelven kínál a vevőknek és eladóknak személyre szabott, teljes körű szolgáltatást.

forrás: TechMonitor

Előző cikk

Körzeti erdőtervezés elektronikus ügyintézése

Következő cikk

CLT referenciaház Zalacsányban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések