FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Petőfi körtefája Pápán

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az Országos Erdészeti Egyesület hét helyi csoportja ültetett fát egy időben az ország hét pontján, Szigetvártól Pápán át Sopronig.

Petőfi Sándor Szeberényi Lajoshoz írt levelében 1841 őszén arról mesélt, miként telt vándorútja Mohácson, Pécsen, Szigetváron, Kaposváron, Keszthelyen, Sümegen és Szombathelyen keresztül Sopronig, onnan Pozsonyba, majd Pápára. Ennek apropóján határozott úgy az Országos Erdészeti Egyesület Kaposvári Csoportja, hogy felhívást intéz az út állomásainak további egyesületi helyi csoportjaihoz egy közös megemlékezés megrendezésének reményében. A kezdeményezéshez hat település – Szigetvár, Tamási, Kaszó, Pápa, Szombathely és Sopron – csatlakozott.

A pápai programon az ünnepség a Hagyományok Hegyén Petőfi Sándor Erdőben című versének felolvasásával kezdődött, majd Patocskai-Lunk Eszter, az egyesület helyi csoportjának titkára köszöntötte a megjelenteket és beszélt a kezdeményezésről. A rendezvényen Tóth Kálmán, a Hagyományok Hegye Egyesület elnöke olvasta fel Petőfi 1842. július 7-én Pápán írt levelét Szeberényi Lajosnak, a műsort Patocskai Panna szavalata zárta.

Ezt követően Stubán Zoltán, az Országos Erdészeti Egyesület pápai csoportjának elnöke és Tóth Kálmán körtefát ültetett el, melyet emléktáblával jelöltek meg. 

forrás: VEOL

Előző cikk

Homoki fehérnyárasok termesztés-fejlesztése

Következő cikk

Faültetés - Zalaegerszeg, Pózva



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések