FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Petőfi 200 – emlékezés faültetéssel

Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából az Országos Erdészeti Egyesület 7 helyi csoportja ültet fát egyidőben az ország 7 pontján – Szigetvártól Sopronig.

…Három hónapig színészkedtem, társaságunk tönkre jutott, s én „annyi balszerencse közt, oly sok viszály után, megfogyva bár, de törve nem” elbúcsúztam a színészettől Mohácson (de ha isten segít, nem örökre) s per varios casus et tot discrimina rerum Mohácsról Pécs, Szigetvár, Kaposvár, Keszthely, Sümeg és Szombathelyen keresztül Sopronba értem. …” – szól a költő megemlékezése Szeberényi Lajoshoz írt levelében 1841 őszén tett útjáról.

Ennek apropóján határozott úgy az Országos Erdészeti Egyesület Kaposvári Helyi Csoportja, hogy felhívást intéz az út állomásainak további egyesületi helyi csoportjaihoz egy közös megemlékezés megrendezésének céljával. A kezdeményezéshez további 6 település csatlakozott, így Kaposvár mellett Szigetváron, Tamásiban, Kaszón, Pápán, Szombathelyen és Sopronban is egy időben zajlik majd az esemény 2023. április 11-én, 11.00 órakor.

A programok során néhány jeles vers kíséretében megemlékezések hangzanak el a költő rövid, ám annál tartalmasabb életéről, versei és a természet kapcsolatáról, valamint mindenütt elültetnek egy-egy tölgyfát, s gyümölcsfákat is a résztvevők, melyek mellett „kőbe vésett” feliratok is emlékeztetnek majd az eseménysorozatra, a költőre, s a költészet és az erdő kapcsolatára.

forrás: OEE

Előző cikk

Erdőfelújítás a tanulmányi erdőben

Következő cikk

Meghatszorozódott az öreg erdők száma Gemencen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések