FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Csepreg

Horváth Zoltán polgármester és Maximovics Veronika intézményvezető a 13 fa egyikével / Forrás: Vigh Ádám

A város önkormányzata ismét sikerrel vett részt a Településfásítási Programban. Ennek keretében 13 fát ültetnek el a felújított óvoda és az újonnan épült bölcsőde udvarán.

Lapunkban megírtuk: harmadik alkalommal hirdetett Településfásítási Programot az Agrárminisztérium. Vas vármegyében három településen összesen 34 fát ültetnek el ennek köszönhetően. A fák Csepregre is megérkeztek. 

– A lehető legjobbkor jött ez a lehetőség, hiszen az óvoda udvarának tereprendezése és az új bölcsőde építése miatt több fát ki kellett vágni – mondta Horváth Zoltán polgármester. – Ezek pótlása tervben volt. Most, a kivitelezés befejeztével már látjuk, hol lesz az új fák helye. A kiválasztásnál ügyeltünk arra, hogy a kültéri játszóeszközök mellé kerüljenek a facsemeték, hogy aztán hosszú éveken keresztül árnyékot adjanak. A nyertes pályázatnak köszönhetően tizenhárom fát, köztük keskenylevelű kőrist, pusztaszilt, gömbszivarfát, magaskőrist, korai juhart, közönséges nyírt ültethetünk el.

A város már korábban is sikerrel pályázott, így került a malomkerti sportlétesítmény köré harminc amerikai hárs.

forrás: VAOL

Előző cikk

Szénszálak ligninből - új eljárás

Következő cikk

Aranycsapat leszármazottak faültetése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések