FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Bödeháza

A Hetés tájegység részét képező, Bödeháza 10 darab eperfát igényelt januárban, amelyek elültetése a hétvégén történt a Településfásítási Program keretein belül. Az AlpinGreen Kft ügyvezetője, Tóth-Tanner Balázs és Trajtli Szabolcs szakszerűen az országfásítási szabályoknak megfelelően talajlazítással és megfelelő méretű gödör elkészítésével kezdték meg az ültetést.

Primusa József a Zalaerdőtől végezte az ellenőrzést a fák ültetése során. Az elültetett eperfákból kilenc a két gyümölcsöskertbe és egy fa a faluház hátsó kertjébe kapott otthont.

Fotó: Bedő Andrea

A település által választott fehér eperfa (Morus alba), akár 10-15 méter magasra is nőhet, amelynek kerekded koronája majd kellemes árnyékot biztosít. A termése nyáron érik be, kacsák és a libák szívesen szedegetik a lehullott gyümölcsét ezért Hetésben is gyakran a baromfiudvarba ültették ezeket a fákat. 

Fotó: Bedő Andrea

A fa gyümölcse, frissen a fáról szedve sok cukrot és szerves savakat tartalmaz, népszerű alapanyaga lekvároknak és pálinka is készülhet belőle. Bő termést kívánunk Bödeháza eperfáinak!

forrás: Országfásítás

Előző cikk

Összeomlott az USA egyik nagy lakberendezési áruház-lánca

Következő cikk

JAF Akadémia - CLT bemutató



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések