FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetések Debrecenben

Közösen tettek azért, hogy zöldebb legyen a környezet Forrás: Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület

Faültetési napot tartott pénteken a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület Debrecenben, a Kartács utca 25. szám alatt található Borostyán tanösvény mellett. Ahogy azt közösségi oldalukon írták, a nap folyamán mintegy ezer juharfa és nyírfa csemetét ültettek el. 

Hozzátették, a Debreceni Erdészet munkatársai szakmai koordinálásával, igen hasznosan töltötték a napot, ráadásul a faültetés fontosságát megmutatták a felnövekvő nemzedéknek, akik nagyon érdeklődve figyelték a felnőttek munkáját. 

Az egyesület tagjai legközelebb április 15-én találkoznak, amikor szemetet fognak szedni. 


Debrecen alpolgármesterei is ásót ragadtak…

Barcsa Lajos ismét bekapcsolódott a körzetében zajló zöldítési munkálatokba, a hírt maga a debreceni alpolgármester osztotta meg Facebook-oldalán. Mint írja, ezúttal a Csigekertben segédkezett, a Bartók Béla úti védett tölgyfasor mentén többedmagával 19 facsemetét ültetett el. 

Emellett tavaszi színekben pompázik a Bartók Béla úti körforgalom is, ahol nemrég több ezer tulipán hajtott ki. Itt a tavasz és a jó idő, kellenek a zöld parkok, hogy kellemes környezetben legyünk a szabadban – fűzte hozzá. 


Széles Diána együtt dolgozott a DEKERT munkatársaival

A tavasz a megújulás időszaka, ezért folytatjuk a tavaszi faültetési programunkat is − írja szerdai Facebook-bejegyzésében Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. Hozzáteszi, a körzetében élőkkel és a DEKERT munkatársaival közösen vörös juhar csemetéket ültettek el a Kishatár utcán, új fasort  alakítottak ki, szebbé, élhetőbbé téve ezzel is a környezetet.

„Együtt teszünk a zöldebb Debrecenért!” – fűzte hozzá.

forrás: HAON 04-12, HAON 04-12, HAON 04-01

Előző cikk

Faültetés - Győrújbarát

Következő cikk

Faültetés - Mastercard & Kifli.hu



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések