FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Aranycsapat leszármazottak faültetése

A rendezvény díszvendégei, akik a faültetésben is segédkeztek Forrás: 24 Óra / Fotó: Kovács László

Több kárpát-medencei település után szerdán Komáromban is ültettek fát az Aranycsapat tiszteletére. Nem máshol, mint a Petőfi Sándor Általános Iskolában, abban a tanintézetben, ahol egykoron Czibor Zoltán, az Aranycsapat balszélsője is koptatta a padokat.

Az észak-komáromi Kárpátia Sport Polgári Társulás és a dél-komáromi Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal a Komáromi Napok ideje alatt rendezi meg a térség legnagyobb szabású, a kárpát-medencei magyarságot érintő ifjúsági rendezvényét, az Aranycsapat-kupát. A díszes serlegért Erdélyből, Délvidékről, Kárpátaljáról, Felvidékről és Magyarországról is viaskodtak középiskolai focicsapatok.

A rendezvény keretében ültették el az Aranycsapat tiszteletére a fát. Az ünnepségen mások mellett láthattuk dr. Lomnici Zoltánt, az Aranycsapat Testület elnökét, Pallag Györgyöt, az észak-komáromi Kárpátia Sport Polgári Társulás elnökét, Bozsik Pétert, volt szövetségi kapitányt, televíziós szakkommentátort, Bozsik József fiát, ifj. Buzánszky Jenőt, Buzánszky Jenő fiát, Zakariás József gyermekeit, illetve több nagy tiszteletnek örvendő egykori komáromi labdarúgót.

Vörösházi Tibor, a Petőfi-iskola testnevelője, és a dél-komáromi Komáromi Sporthagyományokat Őrző Kerekasztal elnöke elmondta, a fa egy találkozási pont, üzen, küldetése van. Nemzeti tizenegyünk nehéz hétköznapokon szerzett örömöt a magyaroknak, az Aranycsapat név összehozta, összehozza az embereket.

Pallag György kitért arra, hogy a komáromi Czibor Zoltán az ötvenes években a világ legjobb balszélsőjének számított, és azt a ritka bravúrt is elérte, hogy olimpiai-, világbajnoki-, és Bajnokcsapatok Európa Kupája fináléban is gólt szerzett.

Molnár Csabáné, a tanintézet igazgatója Czibor Zoltánról elmondta, hogy ebben az iskolában koptatta a padokat. Noha csak testnevelésből büszkélkedhetett kimagasló eredményekkel, ám hazaszeretetét is itt alapozták meg elődeik. Az igazgatónő szólt arról is, hogy iskolájuk szeptemberben lesz 95 éves, testnevelés tagozat pedig 1975-től működött náluk. Büszkék arra, hogy Czibor mellett náluk tanult Schulek Ágoston háromszoros magyar bajnok magyar rúdugró, edző, sporttisztviselő, egyetemi docens, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke korábbi elnöke, illetve Pekler Zalán sportlövő olimpikon, aki a napokban két világkupa elsőséget is szerzett.

A faültetést követően az iskola diákjai is műsort adtak, közösen énekelték a vendégekkel az Ismerős Arcok, Nélküled című, a nemzeti összetartozás jelképévé vált dalt.

forrás: KEMMA

Előző cikk

Településfásítás - Csepreg

Következő cikk

Panelban élők tűzifa igénylése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések