FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fenntarthatósági Témahét

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2022. április 25. és 29. közé hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja, a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.

A Fenntarthatósági Témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök, kiemelt támogatója a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

KIEMELT RENDEZVÉNYEK

Klímavédelmi tanóra: egy hazai és egy határon túli középiskolába szervezett rendhagyó tanóra, tervezett időpont: 2022. április 22. és 25.

Nyitórendezvény: a Témahét első napjára szervezett rendezvény neves előadókkal, itt történik a Zöld Tündér díjak átadása, tervezett időpont: 2022. április 26. (kedd)

dr. Wégner Krisztina – az egyik díjazott Zöld Tündér

AlmaZöld konferencia és díjátadó gála: a Témahét lezárásaként a különböző aktivitásokon nyert diákok és pedagógusok díjazása, élményszerű előadásokkal színesítve, tervezett időpont: 2022. június

Fenntarthatósági konferencia: a fenntarthatóságban jártas pedagógusoknak meghirdetett szakmai konzultáció, tervezett időpont: 2022. január és október


Óvodásokat és iskolásokat lát vendégül 3 napon át a Kecskeméti Arborétum a Fenntarthatósági témahét keretében. A játékos foglalkozások során felhívják a gyerekek figyelmét a környezetvédelemmel kapcsolatos problémákra és gyakorlatias tanácsokkal is ellátták az ifjú természetjárókat.

Izgalmas játékokkal várták kedden a gyerekeket a Kecskeméti Arborétumban a Fenntarthatósági témahét ingyenes rendezvényén. Négy feladatállomáson tanulhattak a felelős fogyasztásról, a környezetvédelemről, a hulladékokról és az egészségvédelemről az óvodás és iskolás csoportok.

– Gyönyörű természeti környezetben tudunk mesélni a gyerekeknek arról, hogy miként is lehet fenntarthatóbbá tenni az életünket. Ha nem pocsékolunk, ha kevesebb műanyagot használunk, azzal mind fenntarthatóbbá tesszük a környezetünket. Gyakorlati tanácsokkal is ellátjuk a gyerekeket – nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Vörösváczki Mónika, a Kecskeméti Arborétum vezetője (KEFAG Zrt.).

A fiatalok az erdőjárásról szóló állomáson megtudhatták miért nem szabad eldobni a szemetet túrázás során. Szülinapi bulin pedig műanyagtányér és evőeszköz helyett inkább a papír vagy fa eszközöket érdemes használni. A Fenntarthatósági témahetet 2016 óta tartják meg országosan. A KEFAG Zrt. programjához idén először az Egészségfejlesztési Iroda is csatlakozott.

– A kapott a víz fontosságára, az egészségtudatosságra illetve a környezetvédelemre is nagy hangsúlyt fektetünk. Illetve az egészséges életmódra is kitérünk, hiszen az nagyon fontos, hogy az egészséges magatartás már gyermekkorban kialakuljon – mondta Galambos Csilla, a Kecskemét Járási Egészségfejlesztési Iroda mentálhigiénés vezetője.

A programra játékos foglalkozásokat hoztak a szervezők. Az egyikben például a gyerekeknek ki kellett találnia, hogy az emberi test hány százaléka víz. Egy izgalmas futóversenyben pedig a környezettudatosság és a víz fontossága került középpontba. Az Egészségfejlesztési Iroda hamarosan a felnőtteknek is készül programmal. Május 14-én szervezik meg az Európai Elhízás Elleni Napot és a Magas Vérnyomás Világnapját szintén a Kecskeméti Arborétumban, a Mária Kápolna mellett.

forrás: KecskemétiLapok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tűzgyújtási tilalom megszűnt

Következő cikk

Stora Enso megválik orosz üzemeitől



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések