FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tájékoztató hamarosan lejáró jogosulti időszakról

Azoknak a középfokú végzettségű jogosult erdészeti szakszemélyeknek, akik 2020.07.01-én az erdészeti szakirányítói névjegyzékben rendészeti feladatokat ellátó kiemelt besorolással szerepeltek és az eltelt időszakban nem szüneteltették tevékenységüket, 2023. június 30-án lejár az aktuális jogosulti időszakuk.

Az ő létszámuk jelenleg 1185 fő. Közülük 720 fő teljesítette a kreditpont-gyűjtési (min. 72 pont) kötelezettségét és a 2022. évi kötelező kiegészítő képzést (továbbiakban: 2022. évi KKK). Rajtuk kívül még 204 fő teljesítette a KKK-t, de még nem gyűjtött elegendő kreditpontot.

Nekik 2023. június 30-ig még adott a lehetőség, hogy a Nemzeti Földügyi Központ honlapján elérhető akkreditált válaszható kiegészítő képzéseken vagy szakmai rendezvényeken történő részvétellel a hiányzó kreditpontjaikat összegyűjtsék. Az oldalon jelenleg 14db választható kiegészítő képzés és 2db szakmai rendezvény érhető el. A jelentkezési lehetőség ismertetése a Képzés alapadatai, tematikája vagy a  Rendezvény programja hívószavakkal elérhető anyagokban található.     

Ismét felhívjuk a figyelmet, hogy az eddig megszerzett saját kreditpontokat az Erdőtérképen meg lehet tekinteni. Amennyiben eltérést tapasztal, azt telefonos elérhetőségének megadásával kérjük jelezze az erdesz.szakszemely@nfk.gov.hu e-mail címünkre.

Aki teljesítette a meghosszabbítási feltételeket (min. 72 kreditpont, KKK) és folytatni szeretné jogosult erdészeti szakszemélyzeti tevékenységét, az 2023. június 30-ig a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes vármegyei kormányhivatal erdészeti hatóságához nyújtsa be meghosszabbítási kérelmét. Erre formanyomtatvány szolgál, letölthető az előzőekben megadott oldalunkról, vagy a https://nfk.gov.hu/Erdeszet___Nyomtatvanyok_news_303 oldalunkról.

A fenti adatok alapján az érintettek közül 261 főnek már biztosan nem hosszabbítható majd meg 2023. július 1-től öt évre a jogosulti időszakuk, nem teljesítették a 2022. évi KKK-t. Nekik nem kell kreditpontot gyűjteniük, a meghosszabbítási kérelmet ne nyújtsák be.

Budapest, 2023. május 25.

Nemzeti Földügyi Központ
Erdészeti Főosztály

Előző cikk

Betonépületeket csináltunk fából

Következő cikk

Az Európai Unió Biodiverzitás Stratégiájának erdészeti vonatkozásai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések