FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új civil pályázat a MagNet Banknál

A MagNet Bank társadalmi szervezeteket támogató kezdeményezése, a Közösségi Adományozási Program (KAP), az idén megújult feltételekkel, a korábbinál jóval magasabb pályázható keretösszeggel várja a civil összefogásból létrejövő projekteket, amelyeknek adománygyűjtési lehetőséget kínál ügyfelei körében.

Az idei év újdonsága, hogy a MagNet Bank projektenként jóval magasabb, 10 millió forintos keretösszeget ajánl fel egy-egy társadalmi vagy környezeti probléma enyhítését célzó kezdeményezésre, azonban ezek a projektek – a korábbiakkal ellentétben – nem egy-egy civil szervezet égisze alatt kell, hogy megvalósuljanak, hanem legalább három társadalmi szervezet összefogásával. A Bank ezzel kíván szinergiát létrehozni azon szervezetek közt, melyek hasonló területen működnek vagy épp kiegészítik egymás tevékenységét, és melyek összefogásával jóval komolyabb pozitív változást remél egyes ügyekben.

Mi az a Közösségi Adományozási Program?

A 2010-ben útjára indított Program keretében a Bank lemond éves nyereségének egy részéről, hogy ügyfeleinek adja át a döntés jogát ennek társadalmi célú felhasználásáról. A MagNet évről évre értesíti ügyfeleit adózás utáni eredményéről, azt is tudomásukra hozva, hogy pontosan hány forinttal járultak hozzá az így keletkezett nyereséghez.  Az ügyfelek ez utóbbi egy részéről – azaz mindenki a saját nyereséghányadáról – rendelkezhetnek és döntésükkel alapítványokat, egyesületeket, fontos társadalmi ügyeket segíthetnek. A 2023-ban a Bank ügyfelei által szétosztható több mint 100 millió forintért versenyeznek majd azok a projektek, amelyek a mostani pályázati folyamatban bekerülnek a választható kezdeményezések közé.

Kik pályázhatnak? közhasznú jogállású társadalmi szervezetek (civil szervezetek, nonprofit gazdasági társaságok, szociális szövetkezetek).

Mire? Olyan pozitív társadalmi vagy környezeti hatású projektekre, melyek legalább 3 társadalmi szervezet összefogásával, partnerségben valósulnak meg.

Mennyi pénzt gyűjthet egy pályázó? Maximum 10 millió forintot. Mivel a MagNet Bank nem egy fix pályázati támogatási összeget biztosít, hanem adománygyűjtési lehetőséget, így az összegyűjtött támogatás nagysága változó lehet, azaz lehetséges a maximális összeg begyűjtése, de nem garantált.

Meddig adható le pályázat? A pályázatok 2023. május 25., 12.00 óráig adhatók be.

Hogyan történik a pályázat benyújtása? Pályázat benyújtása 2023. április 24-től a https://www.magnetbank.hu/kap_jelentkezes/  oldalon található online jelentkezési lap kitöltésével történik.

A további kérdéseket és iránymutatásokat az online pályázati űrlap tartalmazza, mely ITT elérhető >>>

A KAP minden Magyarországon bejegyzett közhasznú társadalmi szervezet részére nyitott, azaz nem szükséges banki ügyfélnek lenni, hogy egy szervezet pályázhasson.
A Bank az impact@magnetbank.hu címen egész évben várja a javaslatokat, kérdéseket, érdeklődéseket, míg a pályázásra 2023. május 25-ig, a Bank honlapján kerül sor.

forrás: MagnetBank

Előző cikk

Milánóban mutatkozott be a hazai design időtlen kreativitása

Következő cikk

2022. EU órabérek és fizetések: +4,4%, Magyarországon: +16,4%



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések