FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Sikertörténetek a fa- és bútoriparból

“Sikert elérni nem könnyű feladat, nagyon kemény munka, egy jó ötlet és hatalmas elszántság áll mögötte. A sikeres vállalkozók vajon hogyan és milyen utat jártak be, erről szólnak a könyvben bemutatott történetek” – olvashatjuk Dr. Gerencsér Kinga, c. egyetemi tanár legújabb könyvének borítóján.

A magyarországi sikertörténeteket bemutató 224 oldal terjedelmű (ebből 110 oldal színes) kiadvány számos – több mint 50 – magyar tulajdonú, sikeres faipari vállalkozást mutat be, melyek közt van 1913-ban alapított és azóta jól működő cég és van csak 5 éve alapított vállalkozás, a legtöbben viszont a rendszerváltáskor alapították cégüket, egy garázsból indultak és váltak sikeres vállalkozókká. A bemutatott sikeres vállalkozások bizonyítják, hogy a faiparban van fantázia, a faiparba érdemes befektetni.

Az új könyv bemutatására Prof. Dr. Magoss Endre, a Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara dékánjának szavai a legalkalmasabbak:

“Sopron, a Soproni Egyetem révén hazánk erdészeti és faipari felsőoktatásának, kutatásának fővárosa. Mindig büszkeséggel tölt el bennünket, ha egy nyugalmazott munkatársunk könyvét ajánlhatjuk a nagyközönség számára. Gerencsér Kinga címzetes egyetemi tanárunk jelen munkája két szempontból is figyelemre méltó. Egyrészt jól illeszkedik abba a szemléletformáló törekvésünkbe, mely a fenntartható fagazdálkodást népszerűsíti, másrészt rávilágít arra, hogy a fával történő foglalkozás -az ősidők óta- jó megélhetést jelent, az elkötelezett szakemberek számára. (…)

Gerencsér Kinga alkotása jól példázza azt a széles spektrumot, ami a magyar fafeldolgozó iparágat jellemzi. A legtöbben az ősi fafeldolgozó mesterségeket ismerik, ebből a könyvből áttekintést szerezhetnek a hazai fafeldolgozás sikertörténeteiről. A könyv elolvasását mindenkinek csak ajánlani tudom, így azoknak is, akik már környezettudatosan élik mindennapjaikat, de azoknak is, akik csak most ismerkednek a fenntarthatóság fogalmával.”

Az új könyv ára: 5850,- Ft/db
Rendelhető a FAGOSZ-nál (info@fagosz.hu).

A FAGOSZ teljes szakkönyvkínálata itt érhető el.

FATÁJ – FAGOSZ – FATUDAKOZÓ

kapcsolódó:
Faműves mesterségek – új szakkönyv (2020-06-03)
A napokban jelent meg Dr. Gerencsér Kinga Faműves Mesterségek c. könyve. Az igényes kivitelű, keményfedeles könyv 230 oldalon mutatja be az 50 faműves mesterséget egy-egy kiváló művelőjének portréján keresztül, szép színes képekkel illusztrálva.

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A környezetet akarták védeni, erdélyi őserdők irtása lett belőle

Következő cikk

Pellet-hotline tudakozó Ausztriában



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…