FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Billie, a chatbot

Belsőépítészeti tanácsadóvá képezi át telefonos ügyfélszolgálati munkatársait az IKEA. A svéd bútoróriás célja, hogy több lakásfelújítási szolgáltatást kínáljon, ezért a szokásos ügyfélkérdéseket „Billie” nevű mesterségesintelligencia-robotjára bízza.

Európa után Nagy-Britanniára és az Egyesült Államokra is kiterjesztette lakberendezési szolgáltatásait az IKEA áprilsban. Emellett a terület növekedését jelzi az is, hogy a bútoripari cég 2021 óta csaknem 8500 call centeres dolgozóját képezte ki lakberendezési tanácsadóvá, az ügyfelek telefonos ügyfélszolgálati feladatait pedig fokozatosan átadta „Billie” nevű MI-jének.
Az Ingka azt állítja, hogy 2021 óta Billie – amelynek nevét az IKEA Billy könyvespolc-sorozata ihlette – az elmúlt két évben az ügyfelek call centerhez érkező kérdéseinek 47%-át kezelte.

Az Ingka holdingtársaság, amely az IKEA 422 üzletéből 367 üzletet a irányít, a következőt nyilatkozta a változásokkal kapcsolatban:

Elkötelezettek vagyunk az Ingka munkatársainak foglalkoztathatóságának erősítése mellett, az egész életen át tartó tanulás és fejlődés, valamint az átképzés révén, és az új munkahelyek létrehozásának felgyorsítása mellett.

Arra a kérdésre pedig, hogy a mesterséges intelligencia fokozott alkalmazása várhatóan létszámcsökkentéshez vezet-e a vállalatnál úgy nyilatkoztak, hogy jelenleg nem látják ennek jelét.

Áprilisban az IKEA kiterjesztette belsőépítészeti szolgáltatásait az Egyesült Királyságra és az Egyesült Államokra, miután korábban Európa egyes részein, Ausztráliában, az Egyesült Arab Emírségekben és máshol is bevezette azokat.

Az Egyesült Királyságban a vásárlók 25 fontot (31,44 dollárt) fizetnek egy 45-60 perces lakberendezési tanácsadás videohívásért és javasolt terméklistáért, és 125 fontot fizethetnek három munkaterület-tervezési konzultációért, alaprajzért és 3D-s látványtervért.

forrás: ITbusiness / reuters

Előző cikk

Zöldítve sétál Johnnie Walker

Következő cikk

Budapest Design Week 20



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések