FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőt – erdészt az iskolába!

Környezetvédelmi szakköröseink lelkesen vettek részt a Nyírerdő Zrt.Erdőt – erdészt az iskolába!” programján, melynek keretén belül iskolai interaktív erdőpedagógiai foglalkozást tartott Petrilláné Bartha Enikő, a Nyíregyházi Erdészet Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola vezetője.

A 6. osztályos tanulók megismerkedhettek az erdővel, mint életközösséggel, annak élőlényeivel, az erdészek munkájával az erdők védelmének fontosságával. Hamarosan mi látogatjuk meg az erdőt, hogy folytathassuk az rendhagyó tanóra keretében ezt a remek programot – olvasható a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola közösségi oldalán.


ERDŐ AZ ISKOLÁBAN – ERDÉSZ AZ ISKOLÁBAN!

Tisztelt Intézményvezető, Tisztelt Pedagógusok!

Az elmúlt évben csaknem 8000 gyermek vett részt tanösvény túráinkon vagy oktatótermünkben erdőpedagógiai foglalkozáson. Továbbra is valljuk, hogy legszebb tanterem az erdő és legjobb tanítómester maga a természet, elsősorban ide várjuk tehát a csoportokat.

Látjuk azonban, hogy az iskolákban nehézségekbe ütközik a programjainkon való részvétel (kötött tanterv, időhiány, bizonytalan időjárás, újabban pedig a növekvő utazási költségek.)

Ezért újraindítjuk a 2019-ben már népszerűvé vált „Erdőt – erdészt az iskolába!” programunkat, mely a járvány ideje alatt sajnos szünetelt.

Házhoz megyünk!

Rendhagyó tanórák tartását vállaljuk erdő témakörben akár délelőtti időpontban, akár napközis foglalkozás keretében.

E foglalkozásokon:

  • a tananyaghoz kapcsolódva más nézőpontból közelítjük meg az erdőt
  • kiemeljük az összefüggéseket
  • eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket az erdő élővilágával, az erdészek munkájával kapcsolatban
  • viszünk néhány „megtapintható” erdei kincset

A részvételi díj 1000 Ft/fő, mely magába foglalja a tantermi órát, és lehetőséget nyújt arra is, hogy a foglalkozást követően egy éven belül az osztály (csoport) 2 órás ingyenes erdőpedagógiai foglalkozáson vehessen részt az erdőben vagy sóstóhegyi erdei iskolánkban.

További információk és jelentkezés:
Petrilláné Bartha Enikő, Tel.: 30/349-0839, E-mail: Eniko.Bartha@nyirerdo.hu

Várjuk mindazok jelentkezését, akik eddig nem jutottak el hozzánk, s természetesen örömmel látnánk viszont régi kedves csoportjainkat is!

Üdvözlettel: Petrilláné Bartha Enikő, erdei iskola vezető

Nyíregyháza, 2023. január 16.

forrás: SZON, NYÍRERDŐ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hegykőre látogatott a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola

Következő cikk

Erdészeti ágazati kerekasztal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések