FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC tanúsítási hatásvizsgálat

A PEFC projektet indít a fenntartható erdőgazdálkodás tanúsítás hatásainak mérésére az európai erdőkben. Egy kutatóintézettel keresnek partnert, hogy a projektet izgalmas és erőteljes szintre emeljék.

A társadalom és a piacok egyre inkább igénylik az önkéntes erdészeti tanúsítás gyakorlati hatásának bizonyítását. A projekt célja, hogy világos képet adjon azokról az elemekről, amelyek esetében a PEFC erdőtanúsítás pozitív hatást fejt ki az európai erdőkben. Célja továbbá, hogy az erdőtanúsítás hatásainak vizsgálatához olyan módszertant biztosítson, amely más régiókban is alkalmazható.

Olyan jól bejáratott, nemzetközileg működő erdészeti kutatószervezetet keresnek, amely jól ismeri az európai erdészetet (összefüggések, problémák stb.). A szervezetnek képesnek kell lennie arra, hogy egy olyan tudósokból álló csapatot mozgósítson, amely mind az irodai, mind a helyszíni vizsgálatot képes elvégezni (további részletekért lásd az alábbi feladatmeghatározást).

A projekt a tervek szerint három évig tart, és az európai országokra összpontosít. Két szakaszra oszlik: egy íróasztal-tanulmányra és egy helyszíni ellenőrzésre. A két fázis különálló, így az első fázis eredményei meghatározzák a második fázist.

A kutatóintézet a projekt mindkét fázisát a PEFC támogatásával végzi, a projekt előrehaladása során. A PEFC nemzeti tagjai is részt vesznek majd a megfelelő időben, ezzel garantálva hogy a tanulmány késíztői a lehető legpontosabb eredményekhez szükséges terepi szintet kapják.

További információkért kérjük, tekintse meg a projekt részletesebb megértését szolgáló feladatmeghatározást: PEFC SFM hatásmérés feladatmeghatározás 196.88 KB

A pályázatra 2023. július 13-ig lehet jelentkezni. További információért kérjük, forduljon hozzánk a thomas.seyvet@pefc.org címen.

szerk/ford: Tóth János, forrás: PEFC 06-19

Előző cikk

Egészséges erdők az egészséges emberekért

Következő cikk

Százmillió szúnyog őrzi hazánk legnagyobb fáját



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések