FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC erdőtanúsítás megújítása Magyarországon

Széleskörű egyeztetéssel folytatódik a PEFC nemzetközi erdőtanúsítási rendszer által már korábban befogadott Magyar Erdőtanúsítási Rendszer felülvizsgálata.

A PEFC a világ legnagyobb erdőterületet lefedő erdőtanúsítási rendszere, amely a legmodernebb kritériumokat használja a természet, a társadalom és a gazdaság szempontjából is fenntartható erdőgazdálkodás tanúsítására. Ezeket a megújult kritériumokat kell most a magyarországi körülményekhez igazítani és az erdőgazdálkodók által végrehajtható formába önteni. A folyamat eredményeként a PEFC tanúsított magyar erdőgazdálkodók olyan nemzetközi elismertséget kapnak, amely révén a termékeiket a világ bármely pontján fenntartható erdőgazdálkodásból származó termékként ismerik el.

A most folyó felülvizsgálati folyamatban mindenki részt vehet, aki véleményt szeretne nyilvánítani a fenntartható erdőgazdálkodás mai kor követelményeinek megfelelő értelmezéséről. Az érdeklődők részletes tájékoztatást kapnak a bekapcsolódási lehetőségekről, és abban a tudatban fogalmazhatják meg javaslataikat, hogy minden véleményt és felvetést regisztrálunk és megtárgyalunk.

További információ a pefc.hu oldalon található, érdeklődni és a részvételi szándékot jelezni pedig az info@pefc.hu email címen lehet.

forrás: Magyar Erdőtanúsítási Rendszer Nonprofit Kft.

Előző cikk

Melyik Magyarország legszebb erdeje?

Következő cikk

Erdőmánia - 2.rész



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések