FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC tanúsított CLT üzem

Az osztrák Mayr-Melnhof Holz (MMH) faipari termékeket gyártó cég új keresztrétegelt falemez (CLT) üzeme a világon elsőként kapott PEFC-projekt minősítést egy ilyen méretű ipari épületre.

A Mayr-Melnhof Holz új CLT üzeme PEFC projekt tanúsítást kapott

A jelenleg építés alatt álló új CLT-gyár része egy nagy teljesítményű újraszortírozó és gépesített gyalulóüzem, valamint egy teljesen automatizált magasraktár a fűrészáru tárolására.

Az MMH valamennyi telephelye és faépítési terméke már rendelkezik PEFC-multisite tanúsítvánnyal (CoC – Chain of custody), ezért a vállalat szerint kézenfekvő volt, hogy a leobeni telephely új gyártócsarnokaira is kérelmezze a megfelelő tanúsítást.

A vállalat szerint az épület világszerte a fenntartható, ökológiai ipari csarnoképítés példaképeként szolgál. 

Az új üzem tanúsításának projektterülete a teherhordó faszerkezetre (fal-, tető- és mennyezetszerkezet), a homlokzati szerkezetre (az ablakok és ajtók kivételével), valamint a lapos tetőszerkezetre (beleértve a padlásszerkezetet is) terjed ki. 

Összesen több mint 11 500 m3 PEFC tanúsítvánnyal rendelkező faelemet építenek be, amelyeket a vállalatcsoport telephelyein gyártanak. 

“A fenntartható gazdálkodást minden szinten vállalati felelősségünknek tekintjük” – mondta Richard Stralz vezérigazgató.
“A fenntartható gazdálkodást minden szinten vállalati felelősségünknek tekintjük. Azzal, hogy az építési projektet faépítésként valósítjuk meg, fontos hozzájárulást teszünk az éghajlatvédelemhez – és reméljük, hogy számos utánzatot kapunk.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: TTJ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Faanyag újrahasznosító céget vett az EGGER

Következő cikk

REWOOD újrahasznosítási koncepció



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések