FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Magyarország Legjobb ESG Bankja

A Capital Finance International (CFI.co) nemzetközi szervezet zsűrije az idei évben az MBH Banknak ítélte oda a „Magyarország Legjobb ESG Bankja” díjat. A példamutató vállalati tevékenységet díjazó szervezet értékelésében kiemelte az MBH Bank fenntarthatóságra irányuló szemléletformáló tevékenységét, az ESG (E=environmental: környezeti, S=social: társadalmi, G=governance: vállalatirányítási területek) kockázatok mérésére is kiterjedő finanszírozási gyakorlatát, az etikus irányítási folyamatokat, a munkavállalói jólét előtérbe helyezését és a bankcsoport természetvédelmi kezdeményezéseit.

Az MBH Bank a hazai gazdasági élet meghatározó szereplőjeként számos olyan kezdeményezéssel és projekttel büszkélkedhet, amelyek alapján a CFI.co nemzetközi szervezet bírálóbizottsága érdemesnek találta a pénzintézetet a „Magyarország Legjobb ESG Bankja 2023” elismerésre. A zsűri a bankcsoport meghatározó tevékenységei közé sorolta a jogszabályi előírásokon túlmutató fenntarthatósági tevékenységeket, folyamatos szemléletformálási aktivitásait, valamint azt, hogy a hitelintézet üzleti lehetőségként is tekint a fenntarthatóságra. Az indoklásukban hangsúlyozták továbbá, hogy az MBH Bank példamutató módon figyelembe veszi a vezetői döntések során az ESG-kockázati tényezőket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a klímapolitikai célok eléréséhez való hozzájárulás érdekében.

A zsűri megállapítása szerint, az MBH Bank felelős vállalatként és elsőrangú munkáltatóként transzparens és etikus irányítási folyamatokat integrál a belső és külső működésébe, valamint prioritásként kezeli munkatársai személyes és szakmai fejlődését. Kiemelt figyelmet fordít továbbá a munkavállalók fizikai és mentális egészségére, illetve fontosnak tartja a dolgozók ESG területet érintő edukációját és a környezetük iránti tudatosság fejlesztését. 

A díj odaítélésében jelentős szerepet játszott az MBH Erdő létrehozása: a bankcsoport 2023-ban 10.000 facsemetét ültetett el a Dél-Dunántúlon – amelyet a tervek szerint minden évben megismétel majd a hitelintézet –, annak érdekében, hogy ezáltal ellensúlyozzák a bank saját szén-dioxid-kibocsátását, növeljék a banki belső elköteleződést, valamint felhívják az ügyfelek figyelmét a természetvédelem fontosságára.

„Az MBH Bank mindig is kiemelt jelentőséggel kezelte az ESG területet, felelős pénzintézetként pedig élen kívánunk járni a környezetvédelmet érintő intézkedésekben. Az elmúlt évek során emiatt több olyan projekten is dolgoztunk, amelyekkel lépéseket tehetünk a fenntarthatóság irányába. Rendkívül büszkék vagyunk eddigi eredményeinkre és arra, hogy idén egy nemzetközi díjjal is elismerték ezen törekvéseinket. Az MBH Bank a későbbiekben is folytatni kívánja előremutató tevékenységét az ESG stratégiája mentén, és további nemzetközi megmérettetéseken vesz majd részt” – mondta Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese.

A CFI.co egy nyomtatott és online formában is elérhető nemzetközi folyóirat, amely üzleti, gazdasági és pénzügyi témákról számol be. A londoni székhelyű szervezet célja, hogy olvasói jobban megértsék a világgazdaságot befolyásoló és átalakító tényezőket, ennek érdekében elemzéseiben feltárja a változások lehetséges okait és mozgatórugóit. A CFI.co Awards díját azok a személyek és szervezetek nyerhetik el évről-évre, akik jelentősen hozzájárulnak a gazdaságok fejlődéséhez, és minden érdekelt számára hozzáadott értéket jelentenek.

————————-

Háttérinformációk

MBH Bank Nyrt.

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete. A modern, univerzális bank célja, hogy mindenki számára elérhető, korszerű pénzügyi szolgáltatásaival, folyamatosan bővülő termékpalettájával kiszolgálja a lakossági- és vállalati-intézményi ügyfeleit egyaránt.

Az MBH Bank közel kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 445 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány meghaladja a 6400 milliárd forintot, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot. Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat.

A banknak számos szegmensben meghatározó a piaci pozíciója, többek között a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletágban, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési szolgáltatási tevékenységet végez.

A hazai bankszektorban betöltött szerepénél, magyar hátterénél és kiterjedt fióki jelenléténél fogva az MBH Bank átfogóan ismeri a hazai ügyféligényeket, törekszik a személyre szabott kiszolgálásukra, és elkötelezett a felelősségteljes bankolás, a magyar emberek, vállalkozások, a helyi közösségek és a gazdaság iránt. Stratégiai célja, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává váljon, és megjelenjen a nemzetközi piacokon, így a közép-kelet-európai régió országaiban is.

CFI.co

A CFI.co egy nyomtatott és online formában is elérhető nemzetközi folyóirat, amely üzleti, gazdasági és pénzügyi témákról számol be. A folyóirat célja, hogy olvasói jobban megértsék a világgazdaságot befolyásoló és átalakító tényezőket, ennek érdekében a világban bekövetkező változások lehetséges okairól és mozgatórugóiról számol be elemzéseiben. A londoni székhelyű CFI.co partnerei között számos szervezet található, többek között a Világbank csoport, az OECD, és az EBRD.

A CFI.co évről-évre olyan szervezetek és egyének után kutat, amelyek jelentősen hozzájárulnak a gazdaságok konvergenciájához, és minden érdekelt számára hozzáadott értéket jelentenek. A gazdaság élvonalában folytatott tevékenysége révén a CFI.co tisztában van azzal, hogy a legjobb gyakorlatok az egész világon fellelhetőek, ezért minden országra kiterjedő keresést folytat. 

Az Awards program célja a kiválóság azonosítása és jutalmazása, bárhol is található meg a világon. Érdeklődését olyan kisebb cégekre is kiterjeszti, amelyek működése a nemzetközi terepen kevésbé ismert, mégis a globális fejlődés szolgálatában állnak. A CFI.co az üzletigazgatás és a pénzügyi újságírás terén szerzett százhetven éves tapasztalatát mozgósítva elfogulatlan döntéseket hoz a díjazás során, a jelöltek általános teljesítményét értékelve. A program célja, hogy másokat is inspiráljon saját teljesítményük javítására.

forrás: MBH Bank

Előző cikk

Elhivatott erdésztechnikus elismerése

Következő cikk

Városi erdészet és mesterséges intelligencia



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések