FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tovább gyarapodik az MBH Erdő

Az MBH Bank az Erdők Világnapja alkalmából, egy belső kezdeményezés keretében idén 13.000 őshonos facsemetét ültetett el Tolna vármegyében. A 2023 márciusában indult MBH Erdő program nagymértékben hozzájárul a vállalat ESG Stratégiájában meghatározott dekarbonizációs célok eléréséhez, miközben egyaránt kapcsolódik a bank munkatársainak szemléletformálását célzó belső kezdeményezésekhez is. A „Fenntartható Jövő Bankja” program keretében a hitelintézet kiemelten támogatja az olyan kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a karbonsemlegességhez és a biodiverzitáshoz kapcsolódó célok megvalósításához, illetve a természeti élőhelyek megőrzéséhez, ezért az MBH Erdő állományának tovább gyarapítása segítheti a program vállalásainak mielőbbi teljesítését.

Az MBH Bank az MBH Erdő kezdeményezést a tavalyi évben indította el annak érdekében, hogy mérsékelje saját szén-dioxid-kibocsátását, valamint felhívja a kollégák és ügyfelek figyelmét a természetvédelem fontosságára. A kezdeményezés első lépéseként 2023. márciusában 10.000 facsemetét ültetett a hitelintézet munkatársainak bevonásával a Dél-Dunántúlon. Idén március 21-én, az Erdők Világnapja alkalmából a bank újabb faültetési programot indított: a programhoz csatlakozók a Tolna vármegyében található Hőgyész községben a tavalyi évben megkezdett hagyományt folytatva újabb 13.000, hazánkban őshonos fával gyarapították tovább az MBH Erdőt.

Az idei faültetés helyszínül szolgáló terület szintén a Hőgyészi Erdészet része, amely a Baranya-Somogy-Tolnai hegyhát erdőgazdasági táj részét alkotja. Az övezet erdőállománya különösen kitett a klímaváltozás regionális hatásának, amely melegedő, csapadékban elszegényedő tendenciát mutat. Ennek hatására az erdőt alkotó bükkösök, gyertyános-tölgyesek és kocsánytalan tölgyesek területaránya is csökkenésnek indult, így az MBH Bank az elültetett fákkal az erdőség megújítását és fennmaradását segíti.

Idén is 140 olyan bankcsoporti dolgozó csatlakozott a kezdeményezéshez, akik szeretnének aktív szerepet vállalni a fenntarthatósági célok elérésében, amelyek a hitelintézet ESG Stratégiájában megfogalmazott karbonsemlegességre törekvő és szemléletformálási pillérekhez kapcsolódnak. A környezetére nagy hangsúlyt fektető bankként az MBH Bank már a tavalyi évben is kiemelt figyelemmel kezelte a karbonsemlegesség elérésére tett elhatározásait, így számos olyan tevékenység támogatásában és szervezésében vesz részt, amelyek proaktívan hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás folyamatos csökkentéséhez.

„A tavalyi évben rendkívüli sikert aratott az MBH Erdő kezdeményezés keretében megvalósuló faültetési programunk. Mivel felelős bankként odafigyelünk a stratégiánkban kijelölt fenntarthatósági célok megvalósítására, kollégáink közül pedig sokak számára fontos az önkénteskedés, így már tavaly tavasszal elhatároztuk, hogy minden évben tovább gyarapítjuk az erdőnket. Idén a „Fenntartható Jövő Bankja” programunkban meghatározott, a karbonsemlegesség elérésére és a biodiverzitás megőrzésére irányuló céljaink megvalósításához is egy lépéssel közelebb érhetünk az MBH Erdő által”mondta Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese.

A 2023. decemberében elindított „Fenntartható Jövő Bankja” komplex ESG-programnak kiemelt célja a karbonsemlegesség elérése, olyan más hosszútávú célkitűzések mellett, mint például a biológiai sokféleség védelme, a klímavédelem és a zöld pénzügyi termékek palettájának bővítése. A biológiai sokféleség védelmének érdekében a hitelintézet idén több olyan szervezetet és vállalatot támogat együttműködéseken keresztül, amelyek az erdős területek megóvását tűzték ki céljukként, hiszen az új erdőállományok létesítése és a már meglévő fás területek megújítása nagymértékben hozzájárul a biodiverzitáshoz vezető célok megvalósításához.

Az MBH Erdő kezdeményezés által idén ültetett 13.000 fa a szakértői becslések alapján az erre kijelölt 1,3 hektárnyi területen évente 220 tonna szén-dioxidot képes megkötni, figyelembe véve, hogy ez az érték a fák növekedésével változhat.

————————-
MBH Bank Nyrt.

Az MBH Bank Magyarország egyik vezető hitelintézete. A modern, univerzális bank célja, hogy mindenki számára elérhető, korszerű pénzügyi szolgáltatásaival, folyamatosan bővülő termékpalettájával kiszolgálja a lakossági- és vállalati-intézményi ügyfeleit egyaránt.

Az MBH Bank, mely a legtöbb bankfiókkal rendelkezik Magyarországon, közel kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 737 milliárd forintot. A banknál elhelyezett betétállomány több mint 6500 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot.

A banknak számos szegmensben meghatározó a piaci pozíciója, többek között a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalati hitelezésben, a lízingpiacon, az agrár- és élelmiszeripari üzletágban, továbbá széles körű pénz- és tőkepiaci, valamint befektetési szolgáltatási tevékenységet végez. 

A hazai bankszektorban betöltött szerepénél, magyar hátterénél és kiterjedt fióki jelenléténél fogva az MBH Bank átfogóan ismeri a hazai ügyféligényeket, törekszik a személyre szabott kiszolgálásukra, és elkötelezett a felelősségteljes bankolás, a magyar emberek, vállalkozások, a helyi közösségek és a gazdaság iránt. Stratégiai célja, hogy Magyarország egyik legmeghatározóbb bankjává váljon, és megjelenjen a nemzetközi piacokon, így a közép-kelet-európai régió országaiban is.

(x) MBH Bank

Előző cikk

Alvásbarát Termék díj

Következő cikk

400 tölggyel több!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések