FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tehetsz méh többet! / Zöld Szív programok

Fotó: Piltner Péter

A Magyar Bankszövetség JÓTETT Bank „Zöld Szív” fenntarthatósági program keretében megteremtett pénzügyi forrásból a Gyulaj Erdészeti és Vadászat Zrt. a festői szépségű Tolnai hegyháton, Mucsi községhatárban egy közel 4 hektáros felhagyott szántón új erdőt telepített, mely az ökológiai szerepe és az erdők egyéb más pótolhatatlan funkciói és szerepei mellett, méhlegelő funkciót is betölt.

A bankok nagyszerű összefogásához a Takarékbank Bankholding Csoport is nagyvonalúan, jó szívvel csatlakozott négymillió forintos anyagi támogatással. Emellett a Takarékbank még egy bemutató méhkaptár telepítésével is hozzájárult a JÓTETT Bank Zöld Szív fenntarthatósági programjához, a méhek megmentésére indított „Tehetsz méh többet!” remek kampányukkal.

A Lengyel-annafürdői erdőségben, az Erdészeti Erdei Iskola látogató gyermekei és a felnőttek által használt egyik túraútvonalán elhelyezett üvegfalú kaptár – amelybe egy méhcsaládot is vásároltak – kitűnően fogja segíteni az erdőpedagógiai oktatást is.

A kampány keretében a Takarékbank egy országos óvodai rajzpályázatot is hirdetett, hogy a 3–7 éves gyermekek saját eszközeikkel mutathassák meg, milyen fontosak életünkben a méhek. A pályázaton különdíjat nyerő óvodai csoportot a hitelintézet elutaztatja az Annafürdői Turisztikai és Természetismereti Központba, ahol a gyerekek méhes edukációs programon és mézkóstolón vehetnek majd részt.

Az alábbi kisfilm a méhkaptár telepítésekor készült.

forrás: GYULAJ Zrt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

STIHL Timbersports sportfavágói

Következő cikk

80 fenntartható új magyar designtermék született



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések