FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Soproni Egyetem tanévnyitója

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a Soproni Egyetem 2023/2024-es tanévét ma a Liszt Központban. Az elsőéves hallgatókat dr. Farkas Ciprián polgármester is köszöntötte, és jelképesen a város polgáraivá fogadta őket.

A rendezvényen részt vett dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs minisztérium szakképzésért, innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára, Zambó Péter, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Fábián Attila, az intézmény rektora, Csányi Sándor, a Soproni Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Nadežda Babiaková, Selmecbánya polgármestere, valamint országos szervezetek helyi képviselői is.

A 288. tanévnyitó tanácsülésen több kitüntetést is átadtak:
Soproni Egyetem díszpolgára címet adományoztak Zambó Péter számára.

Soproni Egyetemért Emlékérmet adtak Selmecbánya városának.

A „Soproni Egyetem Kiváló Kutatója” címet dr. Winkler Dániel András professzor, az Erdőmérnöki Kar, Vadgazdálkodási és Vadbiológiai Intézet egyetemi tanára kapta.

Arany Évgyűrű kitüntető oklevelet kapott dr. Szita Szabolcs, a Benedek Elek Pedagógiai Kar nyugállományba vonult egyetemi tanára.

Soproni Egyetemért Díszoklevelet adományoztak Pluzsik Tamás szerkesztő, riporter, újságíró részére. Kozák Tamásné óvodavezető Pedagógus Szolgálati Emlékérmmel jutalmazták. Törökné Farádi Mária tagóvodavezető Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott nyugdíjba vonulása alkalmából.

Miniszteri Elismerő Oklevelet adományoztak dr. habil. Bodnár Gabriella egyetemi docens, címzetes egyetemi tanár. Koloszár Ibolya nyugalmazott nyelvtanárt Miniszteri Elismerő Oklevéllel jutalmazták.

Emellett átadták az idei egyetemi kinevezéseket is.
Az ünnepség az egyetemisták eskütételével zárult.

forrás: SoproniTéma

Prof. Dr. Fábián Attila a Soproni Egyetem rektora 2023. augusztus 15. napjától megbízta Dr. habil. Csiha Csilla egyetemi docenst, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar külügyi és kutatási dékánhelyettesi feladatainak ellátásával, valamint Dr. habil. Horváth Péter György egyetemi docenst, a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar oktatási dékánhelyettesi feladatainak ellátásával. A kinevezéseket és a dékánhelyettesi láncokat a központi egyetemi tanévnyitó ünnepségen adta át a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar dékánja, Prof. Dr. Magoss Endre.

Forrás: fmk.uni-sopron.hu

Előző cikk

Túltartott erdők várható fakészlete Magyarországon

Következő cikk

A fiatalok felelősen gondolkodnak a jövőről



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések