FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Stihl Csoport eredmények, tervek

A Stihl-csoport 3,84 milliárd eurós forgalmat ért el a 2023. január és augusztus közötti időszakban. Ez 1,5 százalékos mínusznak felel meg az előző év azonos időszakához képest; árfolyamhatásokkal kiigazítva 0,9 százalékos növekedésről van szó.

A német anyavállalat, az Andreas Stihl AG & Co. KG, a folyó évben 1,11 milliárd eurós forgalmat ért el (mínusz 7,1 százalék az előző év azonos időszakához képest).

A foglalkoztatottak létszáma 2,6 százalékkal 6 004 főre nőtt. Ebből 4266 Waiblingenben, 460 Fellbachban, 259 Ludwigsburgban, 921 Weinsheimben és 98 Wiechs am Randenben dolgozik.

Michael Traub, a Stihl vezérigazgatója hangsúlyozza: “Több év erős növekedést követően piacainkon 2023-ban átmeneti konszolidációs szakasz következik. A Stihl azonban közel 100 éves történelme során elegendő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy reagálni tudjon az operatív üzletág ingadozásaira. Családi tulajdonban lévő vállalatunk hosszú távra összpontosít, és bizakodva tekintünk a jövőbe.”

Traub a Nemzetközi Stihl Médianap keretében tartott sajtótájékoztatón kifejtette továbbá: “Ambiciózus növekedési terveket követünk, és továbbra is magas szintű beruházásokat hajtunk végre, különösen a jövő akkumulátor-technológiájába, valamint globális gyártási és értékesítési hálózatunkba”.

Többek között bővítik a központot. Egy új akkumulátoreszköz-gyártó üzem mellett a vállalat saját EC-motorgyártó üzemet tervez Waiblingenben. Traub hangsúlyozza: “Az EC-motorral most már mi magunk is gyártjuk az akkumulátoros készülékek szívét. Ez fontos stratégiai lépés az átalakulásunkban.”


További információkért látogasson el a www.stihl.hu-ra, a szakértők kerti tippjeit pedig keresse a www.stihlnemzedekek.hu weboldalon, a STIHL Magyarország Youtube csatornáján, vagy a STIHL KertÉrtők podcast adásaiban!

forrás: STIHL

Előző cikk

Klímabarát Díj pályázat

Következő cikk

Tiszteld az erdőt!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések