FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

STIHL Világ – 2023-ban nyílik

A STIHL jelenleg korszerűsíti és bővíti waiblingeni székhelyét. A leendő komplexum zászlóshajója az ott épülő STIHL Világ. A tervek szerint 2023-ban nyílik meg, és összesen három szinten mutatja be a STIHL márkát, miközben a látogatóknak a fával és az erdővel kapcsolatos tudásplatformot kínál.

A STIHL olyan márka, amely világszerte izgatottá teszi az embereket és felkavarja az érzelmeiket. Az új STIHL Világ a vállalat waiblingeni székhelyén épül, hogy a márka jelenlétét a STIHL eszközök használatán túl is erősítse és egyedülálló módon mutassa be. A múzeum három szinten, 1500 m2 kiállítótérrel és összesen 5000 m2 területtel várja majd a látogatókat különböző témákban. A hangsúly nemcsak a vállalaton és termékein van, hanem egy olyan témán is, amely a STIHL alapítása óta a márka szinonimája: a természet, különösen az erdő és az erdők iránti rajongás. Fontosságának megfelelően ennek a témának külön szintje lesz a STIHL Világban.

Szórakoztató utazás, amely a jövőre való kitekintéssel zárul

A “Vision” és az “Innovation” szintek szórakoztató időutazásra viszik a vendégeket a vállalat közel 100 éves történetén keresztül, a történelmi kétemberes fűrészekkel való kezdetektől a jelenlegi STIHL technológián keresztül – amely számos területen élen jár – a jövő technológiájáig és annak várható alkalmazásáig. Az új STIHL Világ egy másik területe a STIHL TIMBERSPORTS-ot mutatja be, és lehetővé teszi a látogatók számára, hogy elmerüljenek a sportfavágás rejtelmeiben. A STIHL Világ élményét egy kávézó és a STIHL márkabolt termékeit tartalmazó üzlet teszi teljessé. “Az új Brand Worldünk mindezen területe lehetővé teszi, hogy ügyfeleink, rajongóink és az érdeklődők egyaránt informatív és szórakoztató módon ismerjék meg a STIHL márkát. Meggyőződésem, hogy ez erősíteni fogja az emberek STIHL márkához való hűségét” – mondja Norbert Pick, a STIHL marketingért és értékesítésért felelős igazgatósági tagja.

Forrásanyagok fával és erdővel kapcsolatos témákhoz

A STIHL Világ harmadik szintje, az “Emotion” egy széleskörű tudásplatform a fával és az erdővel kapcsolatban, különösen a fenntarthatóság témakörében. A “fenntarthatóság” kifejezést több mint 300 évvel ezelőtt alkották meg az előremutató erdőhasználat leírására. A tudásplatform olyan témákról nyújt a látogatóknak széles körű tájékoztatást, mint az erdei ökoszisztémák, az őserdők vagy a fenntartható erdőgazdálkodás. “A nemzeti és nemzetközi elemeket egyaránt felvonultató kiállítás célja, hogy az erdők és az erdőgazdálkodás témakörében releváns forrássá váljon, és a látogatók saját véleményt formálhassanak a bemutatott témákról – függetlenül attól, hogy iskolások vagy erdészeti szakemberek” – mondja Prof. Dr. Jürgen Bauhus, a Freiburgi Egyetem Erdőművelési Tanszékének vezetője és a STIHL Világ ezen szintjének kurátora.

Az új STIHL Világ a STIHL waiblingeni alapító vállalatának jelenlegi korszerűsítése és széleskörű bővítése keretében jön létre. A közvetlenül a Rems folyó partján, a környező természeti környezetbe harmonikusan illeszkedő komplexum zászlóshajó projektjét képviseli, és a tervek szerint 2023-ban nyitja meg kapuit.

forrás: Andreas Stihl Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

5. Erdészeti, Faipari és Zöld Gazdasági Fórum

Következő cikk

A jövő nemzedékek szószólójával egyeztettek az erdészeti szakmai szervezetek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések