FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés a Józsai Szüreti Napon

Már több mint három évtizede tartják meg a szüreti napot, ahol egyúttal nyúlfesztivált is rendeztek. Emellett a környezetvédelem jegyében ismét fákat ültettek: kicsik és nagyok közösen. Papp László polgármester kiemelte: a dinamikusan fejlődő Józsa számára kifejezetten nagy lehetőség az év végére elkészülő Civaqua-program.

A Nyúlfesztiválnak éppen az a célja, hogy népszerűsítse a nyúlételeket és a családok legalább hetente egyszer fogyasszanak ilyeneket.

– Elmondhatjuk, hogy az országban ez az egyetlen program, ahol egyszerre, ennyi bográcsban fő a nyúl, nincs máshol ilyen. Most is több mint ötven bográcsban fő jelenleg a nyúl. Ennek az egésznek ez a célja, ez egy kampány tulajdonképpen – mondta a helyszínen Juráskó Róbert, a Nyúl Terméktanács elnöke.

A mulatságra nemcsak az ott élők látogattak el, hanem például a Homokkerti Kertbarát Kör tagjai is. 

A Józsai Szüreti Napot már 33 éve rendezik meg, évről évre többen látogatnak ki.

– Egy igazi összefogás nyomán jön létre mindig ez az alkalom. És, igyekszünk új hagyományokat is teremteni. Hiszen a gasztrofesztivál az idén 20 éves, és van egy másik nagyon kedves hagyományunk. Fontos számunkra a természetvédelem, ebben a csodálatos környezetben évekkel ezelőtt elindítottunk egy véderdősítést, és azóta minden évben a szüreti nap alkalmából ültetünk 10 fát – hangsúlyozta Balázs Ákos alpolgármester.

Így most is volt közös faültetés. Papp László polgármester kiemelte: Józsa Debrecen egyik legdinamikusabban fejlődő városrésze, ahol már több mint 13 ezren laknak.

– Ez igényli is azt, hogy kiemelt figyelmet kapjon a városrész. Közlekedési feladataink vannak, a komfortérzetet kell növelni a városrészben. És, itt vagyunk a városközpontban, itt látható a Civaqua hatása már. Év végére elkészül, és Józsa számára ez egy kifejezetten nagy lehetőség – fejtette ki a polgármester.

forrás: dehir

Előző cikk

Településfásítás - Hosszúpereszteg

Következő cikk

Regisztrált energiaközösség



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések