FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés Napja – Kenya

Kenya 15 milliárd fát akar elültetni 2032-ig, jövő hétfőre pedig munkaszüneti napot hirdetett, hogy ehhez mindenki hozzáláthasson. A faültetés napjára csemetéket is biztosítanak.

„A kormány 2023. november 13., hétfőre munkaszüneti napot hirdetett, amikor is az ország teljes lakosságától elvárjuk, hogy a nemzet erőfeszítéseit segítő hazafias hozzájárulásukként ültessenek fákat azért, hogy megmenthessük az országot a klímaváltozás lesújtó hatásaitól” – jelentette be Kithure Kindiki kenyai belügyminiszter az X-en.

Kenya területének jelenleg csupán 7 százalékát fedi erdő, de a kormány költségvetési tervei szerint úgy 80 millió dollárnyi (28,32 milliárd forint) összegből 10 százalékra fogja növelni az erdős területek arányát.

A klímaváltozás miatt egyre súlyosabb szárazságok sújtják Afrika északkeleti részét, csak Kenyában az utóbbi öt esős évszakban a megszokottnál jóval kevesebb csapadék esett.

A kenyai környezetért, klímaváltozásért és erdőgazdálkodásért felelős minisztérium közölte, hogy facsemetéket biztosítanak a fatelepítés napjára, ezzel támogatva a kormány klímavédelem iránti elkötelezettségét.

„Eljött az idő, hogy a kenyaiak szolidaritást vállaljanak a környezetünk megóvásáért” – mondta Soipan Tuya környezetért felelős miniszter.

William Ruto elnök 2022-es hivatalba lépése óta elsődleges fontosságú ügyként kezeli a Nemzeti Táj- és Ökoszisztéma-helyreállítási Programot.

forrás: Népszava

Előző cikk

Jubileumi trófeaszemle Gúthon

Következő cikk

Erdészeti terepjáróból is szállhat ki rendőr



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések