FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöld erdő – zöld bolygó

Az aromaterápiás készítményeket, 100% tisztaságú bevizsgált illóolajokat és natúrkozmetikumokat forgalmazó Aromax Zrt. tavaly decemberben indította el „Zöld erdő – zöld bolygó” programját, a közösségi erdőtelepítéseket szorgalmazó MyForest-tel közösen. Ennek kapcsán a MyForest- és önkéntesek közreműködésével, valamint vásárlóink bevonásával 400 fát ültettünk el a Pécs melletti Erzsébet településen. A fák a jövőben olyan örökerdőt alkotnak, amelyek fatermelés céljából történő kivágása tilos lesz. 400 fa 400 ember éves oxigénigényét fedezi, valamint segít a globális felmelegedés elleni küzdelemben.

Az aromaterápiás készítményeket, 100% tisztaságú bevizsgált illóolajokat és natúrkozmetikumokat forgalmazó Aromax Zrt. tavaly decemberben indította el “Zöld erdő – zöld bolygó” programját, a közösségi erdőtelepítéseket szorgalmazó MyForest-tel közösen.

Tiszta levegő otthon és a bolygón

Minden vásárló, aki a programban részt szeretett volna venni egy névre szóló facsemetét kapott ajándékba. Eredetileg 200 fa elültetése volt tervben, de végül a program időtartama meghosszabbításra került, az elültetett fák száma pedig megduplázódott. 400 fa 400 ember éves oxigénigényét fedezi.

Nekem is van egy fám

Az idei őszi faültetésen az önkéntesek mellett a fák tulajdonosai is részt vehettek. Az erdőtelepítésre a Pécs melletti Erzsébet településen került sor, egy 5 hektáros területen. Mivel az Aromax-os facsemeték tulajdonosai egyúttal tiszteletbeli “társtulajdonosaivá” is válnak az összes MyForest erdőnek, így megilleti Őket a jog, hogy ezeket az örökerdőket bármikor meglátogassák. Az örökerdő elnevezés arra utal, hogy ezeket a fákat senki nem vághatja ki fatermelés céljából.

A faültetésről készült kisfilmünk itt látható:

forrás: Aromax

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

A magán erdőgazdálkodás jövőjének közös írása – szerény eredmények, egyeztetések folytatása

Következő cikk

Ültetés robottal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések