FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Woody Award 2023

A Német Fakereskedelmi Szövetség (GD Holz) 15. alkalommal adta át az innovációs díjakat a fakereskedelem és a faipar vállalatainak a kölni Nemzetközi Faipari Napon.

A Jens Blume (Blume Holz- und Bauelemente Fachmärkte GmbH, Bad Arolsen), Jürgen Fischer (Carl Osmann GmbH, Oberhausen), Hein Denneboom, Dr. Katharina Gamillscheg és Johannes König (GD Holz, Berlin) alkotta zsűri több mint 35 pályázatot vizsgált meg, és hozta meg döntését.

Kategória: Innovatív termék

Az 1. helyet (arany) a Gütegemeinschaft Holz- und Baustoffhandel e.V. – Bremen kapta a RAL minőségjelzésért. A SIHGA GmbH Ohlsdorfból, Gmunden mellett/Österreichból a “Monitorix” nedvességmérő rendszerével az Innovatív termék (arany) kategóriában nyert.
Az ezüstérmet a Finsa – Santiago de Compostela/Spanyolország vállalat kapta a Fibrapan Bio termékért. A “Fibrapan Bio” különleges és innovatív tulajdonsága a ragasztási eljárás. A termék kerüli a vegyi és fosszilis alapú ragasztókat, és kizárólag a fában természetesen jelen lévő természetes tanninra támaszkodik.
A harmadik helyet a Rietberg-Mastholte-i Grauthoff Türengruppe GmbH kapta a NANO-MATT CPL termékével.

Kategória: Digitális megoldások

A “Digitális megoldások” kategóriában a leonbergi Creative Partner Verwaltungs-GmbH cég nyerte el a díjat a “Ligmendo” termékért. Ez egy olyan digitális megoldás, amely támogatja és hálózatba szervezi a kereskedelmet, a szakkereskedelmet és az ipart az anyagok, eszközök és szolgáltatások digitális beszerzésében. A második helyet a Neu-Ulm-i Carl Götz GmbH kapta a terasztervezőért.

Kategória: Innováció a kiskereskedelemben

A kiskereskedelmi innováció kategóriában a Becher GmbH & Co. KG St. Wendelből származó cég lett az első a fa élményközpontjával. Indoklás: Egy régi műhely magvas átalakítása fényárban úszó kiállítási központtá, nagy figyelmet fordítva a részletekre. Az ezüstérmet a Franz Habisreutinger GmbH & Co. KG Weingartenből a helyhez kötött kiskereskedelmi, online bolt és szobatervező átfogó koncepciójáért. Az Innovatív fakereskedelem kategóriában a kallói Hilger Holz GmbH a teljesen automatizált területi raktározási rendszerével első helyezést ért el. A második helyet a mönchengladbachi Max Friederichs Handelsgesellschaft mbH nyerte el teljesen automatizált ajtótároló rendszerével.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum

Előző cikk

LIGNEW fahab

Következő cikk

VIII. SOE Bázisiskolai Faipari Szakmai Verseny



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések