FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

GD Holz – zsugorodó fapiac

Amint azt a Német Fakereskedelmi Szövetség (GD Holz) a 17. Faipari Napon Kölnben bejelentette, a fakereskedelemben 2023 első három negyedévében jelentősen visszaesett az értékesítés.

A GD Holz vállalati összehasonlítása szerint szeptemberben 15 százalékkal csökkent az értékesítés az előző év azonos időszakához képest. A résztvevők szerint ez az árcsökkenésnek és a kisebb keresletnek egyaránt köszönhető.

Borús kilátások: A GD Holz sajtótájékoztatója a kölni Faipari Nap keretében.
Balról jobbra: Johannes König sajtószóvivő, Thomas Goebel, a GD Holz ügyvezető igazgatója, Philipp Zumsteg, az igazgatóság elnöke és Matthias Roeren, az elnökhelyettes.

Thomas Goebel, a GD Holz ügyvezető igazgatója szerint 2023 igazi kihívás lesz a fakereskedelem számára. “Ebbe beletartozik az útdíjak 2023 decemberétől kezdődő, esetenként drasztikus emelkedése is”. A számok szerint a fűrészáru, a gyalult termékek és a padlóburkolatok jó 20 százalékkal, a faalapú anyagok 14 százalékkal, a kerti faanyagok 18 százalékkal, az építőelemek pedig négy százalékkal csökkennek az említett időszakban.

A nagy- és kiskereskedelemben egyaránt csökken az értékesítés. A fakereskedők várakozásai a következő hónapokra vonatkozóan igen óvatosak, a GD Holz vállalati összehasonlításában résztvevők nagy többsége a következő hónapokban sem számít az üzleti helyzet javulására.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum

Előző cikk

EU rendelet lesz a természet helyreállításáról

Következő cikk

LIGNEW fahab



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések