FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU-konzultáció – ETS kiosztás

Az „Irány az 55%!” intézkedéscsomag keretében sor került az ETS-irányelv felülvizsgálatára, hogy összhangban legyen azzal az európai klímarendeletben meghatározott új uniós célkitűzéssel, amely szerint 2030-ig (az 1990-es szinthez képest) 55%-kal csökkenteni kell a nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátást. Jelen kezdeményezés aktualizálja az ingyenes kiosztásról szóló szabályokat. Ezzel kapcsolatban 2024. január 2-ig nyilvános (online) konzultáció zajlik.

A kezdeményezés adatai

Az „Irány az 55%!” intézkedéscsomag keretében sor került az ETS-irányelv felülvizsgálatára, hogy összhangban legyen azzal az európai klímarendeletben meghatározott új uniós célkitűzéssel, amely szerint 2030-ig (az 1990-es szinthez képest) 55%-kal csökkenteni kell a nettó üvegházhatásúgáz-kibocsátást.

E felülvizsgálatot követően az Európai Bizottságnak több, az ETS végrehajtására vonatkozó, rendeleti jellegű jogi aktust naprakésszé kell tennie. Ez a kezdeményezés aktualizálja az ingyenes kiosztásról szóló szabályokat.

Fórumtéma: Éghajlat-politika

A jogi aktus típusa: Felhatalmazáson alapuló rendelet

Véleménynyilvánítási időszak: 2023. december 5. – 2024. január 2. (brüsszeli idő szerint éjfél)

A Bizottság kíváncsi az Ön véleményére

Ezt a tervezetet 4 hétig lehet véleményezni. A Bizottság a kezdeményezés véglegesítésekor figyelembe veszi a beérkezett véleményeket. A beérkezett visszajelzéseket közzétesszük ezen a webhelyen, ezért azoknak meg kell felelniük a véleménynyilvánításra vonatkozó szabályoknak.
Ha véleményt szeretne nyilvánítani, regisztráljon vagy jelentkezzen be meglévő közösségimédia-fiókjával.

forrás: EU Have Your Say

Előző cikk

Biztosított a tűzifaellátás

Következő cikk

ENSZ erdészeti podcast #4



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések