FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU-konzultáció – uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer

Az uniós kibocsátásiegység-forgalmi jegyzéknek az a célja, hogy garantálja az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer keretében kiadott valamennyi kibocsátási egység pontos elszámolását. Ez a kezdeményezés módosítani fogja a kibocsátásiegység-forgalmi jegyzékről szóló rendeletet. Ezzel kapcsolatban 2023. február 14-ig nyilvános (online) konzultáció zajlik.

A kezdeményezés adatai

Az uniós kibocsátásiegység-forgalmi jegyzéknek az a célja, hogy garantálja az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer keretében kiadott valamennyi kibocsátási egység pontos elszámolását.

Ez a kezdeményezés módosítani fogja a kibocsátásiegység-forgalmi jegyzékről szóló rendeletet az alábbiak érdekében:

  • érdemi információk szolgáltatása a kibocsátásiegység-forgalmi jegyzék adatainak fogadására jogosult jogi személyek számára;
  • egy jogi személy felvétele azon intézmények listájára, amelyek a kibocsátásiegység-forgalmi jegyzékkel összefüggő információkat kaphatnak;
  • biztonsági intézkedések végrehajtása a 2019. évi biztonsági tervtől kezdve;
  • több iránymutatás nyújtása a számlatulajdonosok számára annak érdekében, hogy megfelelően tudjanak beszámolni a kétoldalú tranzakciókról.

Fórumtéma: Éghajlat-politika

A jogi aktus típusa: Felhatalmazáson alapuló rendelet

Véleménynyilvánítási időszak: 2023. január 17 – 2023. február 14. (brüsszeli idő szerint éjfél)

A Bizottság kíváncsi az Ön véleményére

Ezt a tervezetet 4 hétig lehet véleményezni. A Bizottság a kezdeményezés véglegesítésekor figyelembe veszi a beérkezett véleményeket. A beérkezett visszajelzéseket közzétesszük ezen a webhelyen, ezért azoknak meg kell felelniük a véleménynyilvánításra vonatkozó szabályoknak.
Ha véleményt szeretne nyilvánítani, regisztráljon vagy jelentkezzen be meglévő közösségimédia-fiókjával.

forrás: EU Have Your Say


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Káprázatos úszó erdő

Következő cikk

Az euróövezeti építőipar lassul



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések