FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új rétegelt lemez gyár Romániában

Új szereplővel bővült a romániai rétegelt lemezpiac: a suceavai Confana Industries két présgépet szerzett be (elsősorban) bükk és lucfenyő rétegelt lemezek gyártására. Korábban csak a furnérgyártásra összpontosítottak.

“Ez a fatermék-család sokkal magasabb értéket képvisel” – mondta a forestmania.ro-nak Mihai Cernișov, a vállalat egyik részvényese.

“A rétegelt lemez a furnérnál jóval magasabb értékű termék. Minden értékes, jó minőségű fafajt felhasználunk benne. A furnérhoz csak A, B és C minőségű fát használunk. A feldolgozás eredménye a D és az élek minősége, amelyeket a rétegelt lemezben használunk. Ez egy logikus döntés volt a termelés racionalizálása érdekében.”

Nem sok román rétegeltlemez gyártó van, mivel a piacot nagyrészt külföldi cégek foglalják el. Csak néhányan vannak, akik bükk rétegeltlemezt gyártanak. Az új termék nagyon sokoldalúan felhasználható. Jól használható munkalapoknak (esetleg dió-, cseresznye- vagy tölgyfafurnérral borítva), lépcsőkhöz, burkolatokhoz, mennyezetekhez stb.

“Nagyon ellenálló anyag, és korlátlanul felhasználható a bútor- és lakberendezési iparban” – mondta el Mihai Cernishov.

A Confana családi vállalkozásról korábban már írtunk. Többet megtudhat róluk és különleges furnérjaikról ITT.

forrás: ForestMania.ro

Előző cikk

SUMAL 3.0 - talán márciustól

Következő cikk

A Stool 60 kilencven éve



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések