FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nyírfa rétegelt lemezek eredetvizsgálata

Az EU Bizottsága vizsgálatot rendelt el a Törökországból és Kazahsztánból feladott, vélhetően Oroszországból származó nyírfa rétegelt lemez behozatalának gyanúja miatt.

A BIZOTTSÁG (EU) 2023/1649 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE
(2023. augusztus 21.)
az Oroszországból származó nyírfa rétegelt lemezek behozatalára vonatkozóan az (EU) 2021/1930 végrehajtási rendelettel bevezetett dömpingellenes intézkedéseknek a Törökországban és Kazahsztánban feladott nyírfa rétegelt lemezek – függetlenül attól, hogy azokat Törökországból és Kazahsztánból származóként jelentették-e be vagy sem – behozatala általi esetleges kijátszására vonatkozó vizsgálat megindításáról, valamint a Törökországban és Kazahsztánban feladott nyírfa rétegelt lemezek behozatalára vonatkozó nyilvántartásba-vételi kötelezettség bevezetéséről

Az EU hatályban lévő dömpingellenes intézkedéseinek esetleges kijátszását vizsgálják. A Bizottság első lépésben azt vizsgálja, hogy a Kazahsztánból és Törökországból származó behozatal e két országból származik-e vagy sem. E célból a közelmúltban nyilvántartásba vételre került az EU határait átlépő rétegelt lemezek összes behozatala.

forrás: EURlex

Előző cikk

Alig keresik a tűzifát a Jászságban

Következő cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 194., 2023/36.



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések