FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fatolvajok Kovászna megyében

Románia: A háromszéki rendőrség és az erdészeti hatóságok az elmúlt évben hangsúlyosan léptek fel az erdészeti bűncselekmények ellen. Nem eredménytelenül, hiszen 784 büntetést szabtak ki összesen 715 300 lej értékben. Emellett a rendőrök elkoboztak 2876 köbméter fát, 769 060 lej értékben, lefoglaltak 7 járművet, 9 láncfűrészt és 14 baltát.

A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt évben 3596 razziát szerveztek a fatolvajok tetten érése érdekében. Legtöbb esetben, 822 alkalommal a háromszéki erdőkben kutattak fatolvajok után, további 303 esetben az erdők környékén ellenőriztek, de számos alkalommal vizsgálódtak olyan cégeknél, amelyek faanyagot tárolnak, dolgoznak fel és értékesítenek.

Az egyenruhások tavaly 306 erdészeti bűncselekményt azonosítottak, 7 személyt vettek őrizetbe és további 2 személyt hatósági felügyelet alá helyeztek falopás gyanújával.

forrás: Maszol.ro

Előző cikk

Erdővagyon - erdőtudomány

Következő cikk

Stora Enso profitjavító programjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések