FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A fa megmenti az éghajlatot

A Német Parkettaipari Szövetség (VDP) mostantól részese a “A fa megmenti az éghajlatot” elnevezésű iparági kezdeményezésnek.

“Támogatjuk a Holz rettet Klima projektet, mert ez az iparági kezdeményezés eredeti és messzemenő módon foglalkozik a mi alapvető problémáinkkal. A VDP-gyártóktól származó parketta jót tesz az éghajlatnak és jót tesz az embereknek. Ezért parkettáink jó kezekben vannak a Holz rettet Klima égisze alatt” – magyarázza Michael Schmid, a VDP elnöke.

Michael Schmid, a VDP elnöke, fotó: jaso/Adrian Hofmann

A Fa megmenti az éghajlatot (Holz rettet Klima) a Német Faipari Szövetség (HDH) által 2023. november végén indított iparági kezdeményezés. Olyan nagykövetekkel, mint Andreas Wellinger, a síugrás ásza, a kezdeményezés máris nagy figyelmet keltett a faipari kozmoszon kívül is.

“A fa fenntartható építéshez és életvitelhez való felhasználása alapvető fontosságú az éghajlat helyreállításához. Ebbe feltétlenül beletartozik a szén-dioxid-tároló fapadló használata is. A többrétegű parketta négyzetméterenként mintegy 3,5 kg szenet tárol. Csak a 2022-ben Németországban értékesített többrétegű parketta mennyisége tehát mintegy 36 millió kg szenet tárolt.

Ezen kívül léteznek más parkettatípusok is – magyarázza Schmid, és hangsúlyozza:

“A parketta tiszta természet, és tökéletesen megfelel a németországi fogyasztók preferenciáinak. Alig várjuk, hogy részt vehessünk a kezdeményezésben.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: VDP/parkett.de

Előző cikk

Szeretjük a magyar terméket?

Következő cikk

Munkaerő-fejlesztés támogatása



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések