FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EESZT – APAPET együttműködés

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Erdészeti és Energetikai Szaporítóanyag Terméktanács (EESZT) és a Székelyföldi Erdőgazdálkodók és Erdőtulajdonosok Szövetsége (APAPET).

Amint az EESZT az idei küldöttgyűlésén is jelezte már, stratégiai együttműködési megállapodást kötött az EESZT és a Székelyföldi Erdőgazdálkodók és Erdőtulajdonosok Szövetsége. A megállapodás alapvető célja az erdészeti szaporítóanyagok piacán – különösen a tölgymakk piacon- érzékelhető kilengések szabályozása és a magforrások tisztaságának biztosítása.

További cél az erdélyi szakmai érdekek képviseletének segítése és támogatása az Európai Erdészeti Csemetekertek Szövetségének (EFNA) ülésein.  

A beszámoló 6:21-nél indul

Az EESZT számára kiemelten fontos mindkettő terület. A tölgymakk kérdés az utóbbi években a makktermés kiszámíthatatlansága miatt jelentős piaci problémákat vetett fel. Egyes években túl sok és sajnos gyakran kétes eredetű szaporítóanyag érkezett az országba ami hatósági engedélyeztetési problémákhoz vezetett. A tölgycsemete piac az idei évben is nehéz helyzetbe került a túltermelési kérdések miatt.

Az Kárpát-medencei erdészeti csemete ágazat EU-s képviselete stratégiai fontosságú az erdők tekintetében. Az EESZT folyamatosan próbálja a hazai érdekeket képviselni az EU-s fórumokon, reméli, hogy a Székelyföldi Erdőgazdálkodók és Erdőtulajdonosok Szövetsége partner lesz a közös EFNA munkában.

forrás: EESZT

Előző cikk

Magyar lett az ÚEB Feltörekvő Csillaga

Következő cikk

Cél az erdőtüzek megfékezése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések