FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Faültetés – Vizslás

A kormányzat programjának eredményeként országszerte többszázezer fát ültettek – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője a Nógrád vármegyei Vizsláson csütörtökön.

 Ez Magyarország újkori történetének legnagyobb fásítási programja.

– emelte ki a kormánypárti politikus.

Ehhez csatlakozott a KDNP mintegy 100 helyszínen. Fontos, hogy a kis-, közepes és nagyobb településeken is zajlik a KDNP „Ültessünk, hogy élhessünk!” elnevezésű faültetési programja – jegyezte meg Nacsa Lőrinc.

Hozzátette: a kereszténydemokrata polgármesterek és önkormányzati képviselők tudják, hogy a teremtett világ védelme fontos, az emberek, közösségek szolgálatáról szól. Vizslás jó példát mutat: közösségi összefogással több tucat gyümölcsfát ültettek, „a település fejlődése vitathatatlan”.

Vizslás, 2024. március 28. Nacsa Lõrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyûlési képviselõje (j2), Bablena Ferenc, a KDNP Nógrád vármegyei elnöke, a vármegyei önkormányzat alelnöke (b2) és Sándor József polgármester (b) fát ültet a KDNP által elindított Ültessünk, hogy élhessünk! elnevezésû országos faültetési program vizslási állomásán 2024. március 28-án. MTI/Komka Péter

A kereszténydemokraták elutasítják azokat az ideológiákat, amelyek szembefordítják egymással az embert és a természetet. Vannak ilyen törekvések a magyar és az európai politikában is, például az a hamis baloldali ideológia, mely szerint nem szabad gyermeket vállalni, mert így tudnunk vigyázni bolygónkra – mondta Nacsa Lőrinc.

Elmondta, fontos a teremtett világ védelme. Akkor tud kialakulni harmonikus viszony, ha az ember vigyáz a természetre, egymásra vagyunk utalva – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus.

Hozzátette: a teremtett világ védelme mellett fontos üzenet a béke. Húsvét előtt, nagycsütörtökön a faültetési programnak különös jelentősége van – mutatott rá Nacsa Lőrinc.

forrás: IpolyInfo

Előző cikk

LXIV. FAGOSZ Fakereskedelmi Konferencia – április 23.

Következő cikk

Faültetés - CelldömölkStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések