FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Raklap, facsomagolás piaca

Németországban a gazdasági recesszió érezhetően befolyásolta a facsomagoló-ágazat termelését 2023-ban. Az árbevétel és az értékesítés a legfontosabb termékkategóriákban csökkent, egyes esetekben jelentősen – közölte a Német Raklapgyártók Szövetség (HPE) a Szövetségi Statisztikai Hivatal adataira hivatkozva.

A szövetségi statisztikai hivatal szerint Németországban a raklapgyártás tavaly 15,8 százalékkal 97,89 millió darab fából készült raklapra esett vissza 2022-hez képest. Értékben a raklapgyártás 36,7 százalékkal, 1,07 milliárd euróra esett vissza.

Az exportcsomagolás csökkenő tendenciája valamivel kevésbé volt markáns. A fából és faalapú anyagokból készült ládák termelése 9,3 százalékkal 1,59 millió köbméterre csökkent 2023-ban az előző évhez képest. A termelési érték ebben a szegmensben egy év alatt 5,3%-kal 548,6 millió euróra csökkent. A fából készült kábeldobok gyártása szintén csökkent, 14,0 százalékkal 208 886 m²-re.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HolzForum

Előző cikk

Féltávon a STIHL Országos Fakitermelő Bajnokság

Következő cikk

Green Deal 2.0 - erősebb fahasználattal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések