FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Közös tűzmegelőzési projekt

Az állami erdészeti cégcsoport Magyarország zöldvagyonának kezelője. A több, mint 2 millió hektár magyar erdő stratégiai részét, mintegy felét kezelik. Az állami erdők az ország legfontosabb klímavédelmi és szénmegkötő biológiai infrastruktúráját jelentik, biztosítják a lakott települések zaj, por és árvíz elleni védelmét, a tiszta ivóvizet és megelőzik a talajeróziót. A magyar erdők emellett évente 40-50 millió erdőlátogató számára nyújtanak egészséges sportolási, kikapcsolódási és rekreációs lehetőséget.

Éppen ezért az erdők védelmének egyik fontos szegmense az erdő- és vegetációtüzek megelőzése, amelyek a klímaváltozás szélsőségei miatt egyre inkább jelen vannak hazánk egyik legszárazabb területén, a Kiskunságban. A hatékony, határokon átívelő együttműködés érekében 2024.07.01-től egy közös tűzmegelőzési projektet indít a Vajdasági Erdők Közvállalat (Public Enterprise “Vojvodinašume” Petrovaradin) vezetésével, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt., a Vajdasági Autonóm Tartomány Európai Ügyek Alapja (European Affairs Fund of AP Vojvodina), valamint a Szerb Köztársaság Belügyminisztériuma (Ministry of Interior of Republic of Serbia- Sector for Emergency Management).

A STOP FIRES (StrengThening Organizations in the Protection against FIRES) című Interreg projekt előreláthatóan 2026.06.30-ig tart.

A projekt összköltségvetése: 1 393 122,52 EUR, amely EU-s támogatásból, hazai társfinanszírozásokból és önerőből valósul meg. Ennek keretein belül fejleszteni fogjuk Társaságunk tűzoltó eszközeit, tűzmegfigyelő tornyokat telepítünk, valamint tűzmegelőzési gyakorlatokon fogunk részt venni mind hazánkban, mind Szerbiában.

Dr. Andrési Dániel, KEFAG Zrt.

Előző cikk

Tájzöldítő Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Következő cikk

IV. Peszéri Fanyűvő Kupa




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version